| Fläskkött |

Revbensspjäll

tjocka revbensspjäll
Tjocka revbensspjäll

pil Recept med Revbensspjäll

Revbensspjäll kan vara tunna eller tjocka och kommer från grisens bröstkorg. Om det bara står revbensspjäll så avses de tjocka revbensspjällen i recepten på recepten.se.

De tjocka spjällen har mera fett som smälter under stekning vilket gör köttet saftigt och gott. Tunna revbensspjäll har mindre kött men också kortare tillagningstid.

Revbensspjäll kan stekas i stekpanna eller i ugn. Revbensspjäll kan även grillas men då kan det vara bra att förkoka spjällen före grillningen för att förkorta grilltiden.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperaturer

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Följande innertemperaturer rekommenderas för Revbensspjäll:

  • Genomstekt: 70°C

Tillagningstips

Krydda köttet.

Rekommenderad ugnstemperatur är 175°C. Tillaga revbensspjällen i mitten av ugnen.

Vänd köttbiten efter ca 45 minuter och tillaga till angiven innertemperatur. Total tid brukar vara ca 1,5 timmar.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Revbensspjäll finns i charkdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp eller i frys.

Byt ut Ersätt med:

Annat fläskkött med ben som fläskben, karré.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


goda revbensspjäll

Revbensspjäll

Enkelt recept på goda tjocka revbensspjäll, perfekta att servera på julbordet eller smörgåsbordet!

klocka Tid: 1 h 40 min varav endast 10 min jobb.