Revbensspjäll

Recept med Revbensspjäll
Näringsvärden
Revbensspjäll kan vara tunna eller tjocka och kommer från grisens bröstkorg. Om det bara står revbensspjäll så avses de tjocka revbensspjällen i recepten på recepten.se.
De tjocka spjällen har mera fett som smälter under stekning vilket gör köttet saftigt och gott. Tunna revbensspjäll har mindre kött men också kortare tillagningstid.
Revbensspjäll kan stekas i stekpanna eller i ugn. Revbensspjäll kan även grillas men då kan det vara bra att förkoka spjällen före grillningen för att förkorta grilltiden.
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för revbensspjäll:
- Genomstekt: 70°C
Tillagningstips
Krydda köttet.
Rekommenderad ugnstemperatur är 175°C. Tillaga revbensspjällen i mitten av ugnen.
Vänd köttbiten efter ca 45 minuter och tillaga till angiven innertemperatur. Total tid brukar vara ca 1,5 timmar.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av revbensspjäll.
Energi: | 193 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 18 g |
Fett: | 14 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
| Fläskkött |

Revbensspjäll
Enkelt recept på goda tjocka revbensspjäll, perfekta att servera på julbordet eller smörgåsbordet!
