Spareribs - Tunna revbensspjäll

Recept med Spareribs - Tunna revbensspjäll
Näringsvärden
Spareribs är tunna revbensspjäll till skillnad från tjocka revbensspjäll. Både tjocka och tunna revbensspjäll är en styckdel av bröstkorgen på gris. Tjocka revbensspjäll är de främre revbenen och tunna revbensspjäll de bakre revbenen.
Spareribs är goda att ugnssteka eller grilla. Strö på en kryddblanding eller pensla på barbecuesås och stek i ugn eller grilla 15-25 minuter per sida, läs hela receptet. Vänd och krydda även på andra sidan.
Beräkna ca 300 g revbensspjäll per portion (otillagad vikt).
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för tunna revbensspjäll:
- Genomstekt: 70°C
Tillagningstips
Krydda köttet.
Rekommenderad ugnstemperatur är 175°C. Tillaga revbensspjällen i mitten av ugnen.
Vänd köttbiten efter ca 20 minuter och tillaga till angiven innertemperatur. Total tid det brukar ta är ca 30-50 minuter.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av tunna revbensspjäll.
Energi: | 193 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 18 g |
Fett: | 14 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Pris:
Köptips:
Ersätt med:
| Fläskkött |

Tunna revbensspjäll
Tillaga tunna revbensspjäll, ugnsstekta eller grillade. Gott och enkelt!
