| Fläskkött | Grillat | Julmat och andra julrecept |

Tunna revbensspjäll

Enkelt recept på tunna revbensspjäll s.k. spareribs som du antingen steker i ugn eller grillar på grillen. Passar bra så väl på sommaren som på vintern till julbordet. Du kan så klart variera kryddningen efter eget tycke och smak.
tunna revbensspjäll
Tunna revbensspjäll
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: ca 1 timme
Portioner ca 4-8 portioner

Ingredienser:

Ev: Smaksättning alternativ 1:

Ev: Smaksättning alternativ 2:

Ev: Smaksättning alternativ 3:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Alternativ 1: Bred på hälften av barbecuesåsen, salt och peppar på uppsidan av revbensspjället.

    Alternativ 2: Strö på grillkrydda efter behag (jag tar ganska mycket) på uppsidan av revbensspjället.

    Alternativ 3: Blanda kryddorna och strö på hälften på uppsidan av revbensspjället.

    Vilken sida är uppsida? Ta den sida som är fetast uppåt, om det inte är någon större skillnad spelar det ingen roll.

  2. I ugnen: 175 °C i mitten av ugnen ca 15-25 minuter per sida så att köttet blir genomstekt. När du vänder på köttet, bred på resten av barbecuesås och/eller kryddblandningen.

    På grillen: Indirekt grillning, ställ in låg effekt på en gasolgrill eller försök uppnå motsvarande på en kolgrill genom att flytta kolen mot utkanterna och höja gallret. Grilla 15-25 minuter per sida tills köttet är genomstekt. När du vänder på köttet, bred på resten av barbecuesåsen och/eller kryddblandningen.

  3. Skär upp revbensspjällen och servera.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 tunna revbensspjäll
1. Smaksätt.
instruktion steg 2 tunna revbensspjäll
2. På grillen.
instruktion steg 3.1 tunna revbensspjäll
3.1. Färdiga revbensspjäll.
instruktion steg 3.2 tunna revbensspjäll
3.2. Skär i bitar.

LCHF LCHF Tips:

Undvik barbecuesås eller annan smaksättning som innehåller socker.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Gör din egen kryddblandning. Särskilt barbecuesås innehåller mycket tillsatser. Grillkrydda innehåller ofta någon tillsats.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  ann  
Kan med lyckat resultat frysa svalnade grillade tunna revbensspjäll och hur ska jag i såna fall värma upp dem till julhelgen?
   kommentar  Skrivet av  marie ackell  
Jag kokar inga revben. Inte tjocka heller. Vad är poängen? Man förkokar ju inte karré eller skinkstek..?!?
 svar  Svar till  Sofia    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Nej det går ju ganska snabbt att få dem genomstekta ändå, jag brukar inte koka tunna revbensspjäll. Men om man skulle koka dem först går det ännu fortare i ugnen, frågan är om det inte går för fort bara så att de inte hinner få färg. Man vill ju inte tillaga för lång tid heller för då blir köttet torrt. Men hur som helst ser jag inga fördelar med att koka tunna revbensspjäll.
   kommentar  Skrivet av  Sofia  
Behöver man inte koka de tunna innan grillning eller stekning i ugn? Är det någon fördel att göra det om man hinner?
 svar  Svar till  Stefan Gullsved    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Varsågod! :) Tack för att du skrev!
   kommentar  Skrivet av  Stefan Gullsved  
Enkelt o gott. många tack :)
 svar  Svar till  Sandra    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Trevligt att du gillar min receptsida! Tack för att du skrev! :)
   kommentar  Skrivet av  Sandra  
Tack! Även om jag gör min egna marinad så var receptet hjälpsamt med temperatur och tid i ugnen. Brukar dock använda din sida till dom flesta maträtter jag gör! :)