Tunna revbensspjäll

Enkelt recept på tunna revbensspjäll s.k. spareribs som du antingen steker i ugn eller grillar på grillen. Passar bra så väl på sommaren som på vintern till julbordet. Du kan så klart variera kryddningen efter eget tycke och smak.
tunna revbensspjäll
Tid: ca 1 timme
ca 4-8 portioner

Ingredienser:

Ev: Smaksättning alternativ 1:

Ev: Smaksättning alternativ 2:

Ev: Smaksättning alternativ 3:

Laktosfritt
Glutenfritt

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 30-50 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Alternativ 1: Bred på hälften av barbecuesåsen, salt och peppar på uppsidan av revbensspjället.

    Alternativ 2: Strö på grillkrydda efter behag (jag tar ganska mycket) på uppsidan av revbensspjället.

    Alternativ 3: Blanda kryddorna och strö på hälften på uppsidan av revbensspjället.

    Vilken sida är uppsida? Ta den sida som är fetast uppåt, om det inte är någon större skillnad spelar det ingen roll.

    instruktion steg 1 tunna revbensspjäll
    Smaksätt.
  2. I ugnen: 175 °C i mitten av ugnen ca 15-25 minuter per sida så att köttet blir genomstekt. När du vänder på köttet, bred på resten av barbecuesås och/eller kryddblandningen.

    På grillen: Indirekt grillning, ställ in låg effekt på en gasolgrill eller försök uppnå motsvarande på en kolgrill genom att flytta kolen mot utkanterna och höja gallret. Grilla 15-25 minuter per sida tills köttet är genomstekt. När du vänder på köttet, bred på resten av barbecuesåsen och/eller kryddblandningen.

    instruktion steg 2 tunna revbensspjäll
    På grillen.
  3. Skär upp revbensspjällen och servera.

    instruktion steg 3.1 tunna revbensspjäll
    Färdiga revbensspjäll.
    instruktion steg 3.2 tunna revbensspjäll
    Skär i bitar.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (156 g): 302 kalorier, 0 g kolhydrater, 22 g fett, 28 g protein, 0 g fibrer

LCHF Tips

Undvik barbecuesås eller annan smaksättning som innehåller socker.

Tips för att undvika tillsatser

Gör din egen kryddblandning. Särskilt barbecuesås innehåller mycket tillsatser. Grillkrydda innehåller ofta någon tillsats.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Inger Johansson
Tack för ett enkelt recept, då sätter jag väl igång nu, ska vara med på julbordet om några timmar.
Skrivet av magnus
Hej!
Ett tips är att du kör dem i 120`c i ca 2tim och vänder dom vart 20é minut tills köttet börjar släppa ifrån benen. ta sedan ut dem och bred på önskad glaze. dra upp ugnen i 225`c och griljera dem tills de får fin färg på båda sidorna. mörare och saftigare revben får man leta efter. =)
Skrivet av Mara Lundh
Jag bara älskar dina recepten 👌
Skrivet av ann
Kan med lyckat resultat frysa svalnade grillade tunna revbensspjäll och hur ska jag i såna fall värma upp dem till julhelgen?
Skrivet av marie ackell
Jag kokar inga revben. Inte tjocka heller. Vad är poängen? Man förkokar ju inte karré eller skinkstek..?!?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest