Tunna revbensspjäll

Ingredienser:
- 1-1,5 kg tunna revbensspjäll
Ev: Smaksättning alternativ 1:
- 0,5 dl rökig barbecuesås
- salt
- svartpeppar
Ev: Smaksättning alternativ 2:
Ev: Smaksättning alternativ 3:
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 tsk ingefära
- 0,5 tsk mejram eller annan kryddört
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 30-50 minuter med över- och undervärme
-
Alternativ 1: Bred på hälften av barbecuesåsen, salt och peppar på uppsidan av revbensspjället.
Alternativ 2: Strö på grillkrydda efter behag (jag tar ganska mycket) på uppsidan av revbensspjället.
Alternativ 3: Blanda kryddorna och strö på hälften på uppsidan av revbensspjället.
Vilken sida är uppsida? Ta den sida som är fetast uppåt, om det inte är någon större skillnad spelar det ingen roll.
- 1-1,5 kg tunna revbensspjäll
- Ev: Smaksättning alternativ 1:
- 0,5 dl rökig barbecuesås
- salt
- svartpeppar
- Ev: Smaksättning alternativ 2:
- Ev: Smaksättning alternativ 3:
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 tsk ingefära
- 0,5 tsk mejram eller annan kryddört
Smaksätt. -
I ugnen: 175 °C i mitten av ugnen ca 15-25 minuter per sida så att köttet blir genomstekt. När du vänder på köttet, bred på resten av barbecuesås och/eller kryddblandningen.
På grillen: Indirekt grillning, ställ in låg effekt på en gasolgrill eller försök uppnå motsvarande på en kolgrill genom att flytta kolen mot utkanterna och höja gallret. Grilla 15-25 minuter per sida tills köttet är genomstekt. När du vänder på köttet, bred på resten av barbecuesåsen och/eller kryddblandningen.
På grillen. -
Skär upp revbensspjällen och servera.
Färdiga revbensspjäll. Skär i bitar.
Näringsvärden
LCHF Tips
Tips för att undvika tillsatser
Ett tips är att du kör dem i 120`c i ca 2tim och vänder dom vart 20é minut tills köttet börjar släppa ifrån benen. ta sedan ut dem och bred på önskad glaze. dra upp ugnen i 225`c och griljera dem tills de får fin färg på båda sidorna. mörare och saftigare revben får man leta efter. =)

webmaster

webmaster

webmaster