Recepten.se – Recept> Fläskkött> Tunna revbensspjäll

Tunna revbensspjäll

Enkelt recept på tunna revbensspjäll s.k. spareribs som du antingen steker i ugn eller grillar på grillen. Passar bra så väl på sommaren som på vintern till julbordet. Du kan så klart variera kryddningen efter eget tycke och smak.
tunna revbensspjäll
Tunna revbensspjäll
Skriv ut   Mejla
Tid: ca 1 timme
Mängd: ca 4-8 portioner

Ingredienser:

Ev: Smaksättning alternativ 1:

Ev: Smaksättning alternativ 2:

Ev: Smaksättning alternativ 3:

Laktosfritt
Glutenfritt

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 30-50 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Alternativ 1: Bred på hälften av barbecuesåsen, salt och peppar på uppsidan av revbensspjället.

    Alternativ 2: Strö på grillkrydda efter behag (jag tar ganska mycket) på uppsidan av revbensspjället.

    Alternativ 3: Blanda kryddorna och strö på hälften på uppsidan av revbensspjället.

    Vilken sida är uppsida? Ta den sida som är fetast uppåt, om det inte är någon större skillnad spelar det ingen roll.

    instruktion steg 1 tunna revbensspjäll
    Smaksätt.
  2. I ugnen: 175 °C i mitten av ugnen ca 15-25 minuter per sida så att köttet blir genomstekt. När du vänder på köttet, bred på resten av barbecuesås och/eller kryddblandningen.

    På grillen: Indirekt grillning, ställ in låg effekt på en gasolgrill eller försök uppnå motsvarande på en kolgrill genom att flytta kolen mot utkanterna och höja gallret. Grilla 15-25 minuter per sida tills köttet är genomstekt. När du vänder på köttet, bred på resten av barbecuesåsen och/eller kryddblandningen.

    instruktion steg 2 tunna revbensspjäll
    På grillen.
  3. Skär upp revbensspjällen och servera.

    instruktion steg 3.1 tunna revbensspjäll
    Färdiga revbensspjäll.
    instruktion steg 3.2 tunna revbensspjäll
    Skär i bitar.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 8 portioner (156 g): 302 kcal, 0 g kolhydrater, 22 g fett, 28 g protein, 0 g fibrer

LCHF Tips

Undvik barbecuesås eller annan smaksättning som innehåller socker.

Tips för att undvika tillsatser

Gör din egen kryddblandning. Särskilt barbecuesås innehåller mycket tillsatser. Grillkrydda innehåller ofta någon tillsats.

Kommentarer och betyg

  1
Skrivet av Inger Johansson
Tack för ett enkelt recept, då sätter jag väl igång nu, ska vara med på julbordet om några timmar.
Skrivet av magnus
Hej!
Ett tips är att du kör dem i 120`c i ca 2tim och vänder dom vart 20é minut tills köttet börjar släppa ifrån benen. ta sedan ut dem och bred på önskad glaze. dra upp ugnen i 225`c och griljera dem tills de får fin färg på båda sidorna. mörare och saftigare revben får man leta efter. =)
Skrivet av Mara Lundh
Jag bara älskar dina recepten 👌
Skrivet av ann
Kan med lyckat resultat frysa svalnade grillade tunna revbensspjäll och hur ska jag i såna fall värma upp dem till julhelgen?
Skrivet av marie ackell
Jag kokar inga revben. Inte tjocka heller. Vad är poängen? Man förkokar ju inte karré eller skinkstek..?!?
Svar till Sofia Skrivet av Susanne
Nej det går ju ganska snabbt att få dem genomstekta ändå, jag brukar inte koka tunna revbensspjäll. Men om man skulle koka dem först går det ännu fortare i ugnen, frågan är om det inte går för fort bara så att de inte hinner få färg. Man vill ju inte tillaga för lång tid heller för då blir köttet torrt. Men hur som helst ser jag inga fördelar med att koka tunna revbensspjäll.
Skrivet av Sofia
Behöver man inte koka de tunna innan grillning eller stekning i ugn? Är det någon fördel att göra det om man hinner?
Svar till Stefan Gullsved Skrivet av Susanne
Varsågod! :) Tack för att du skrev!
Skrivet av Stefan Gullsved
Enkelt o gott. många tack :)
Svar till Sandra Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillar min receptsida! Tack för att du skrev! :)
Skrivet av Sandra
Tack! Även om jag gör min egna marinad så var receptet hjälpsamt med temperatur och tid i ugnen. Brukar dock använda din sida till dom flesta maträtter jag gör! :)
  1
Recept och foto: Susanne Jarl