Majsmjöl
Majsmjöl är ett glutenfritt mjöl som kan användas till mycket.

- Majsmjöl är mjöl av majs som tillverkas genom att mala mogna majskorn.
- Mjölet är lättsmält och därmed bra för känsliga magar, både för barn och vuxna.
- Majsmjöl är naturligt glutenfritt.
Användingsområden
Majsmjöl passar bra till exempelvis majsbröd och annat bröd, knäckebröd och tortillas. Det kan även användas till kakor, pannkakor och välling.
Majsmjöl och majsstärkelse är inte samma sak
Skillnaden mellan majsmjöl och majsstärkelse (Maizena är ett varumärke) är att majsstärkelsen bara är själva stärkelsen medan majsmjöl är hela majskornet malt. Majsmjöl är gult och majsstärkelse är ett vitt pulver.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av majsmjöl.
Energi: | 349 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 73 g |
Protein: | 8 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 5 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Näringsvärdestips:
Ersätt med:
Måttomvandla majsmjöl mellan vikt och volym
Konvertera majsmjöl från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Mjöl och gryn |

Glutenfria kladdmuffins
Jättegoda glutenfria kladdmuffins. Bakas snabbt och enkelt. Använd glutenfri mjölmix eller majsmjöl och potatismjöl.


Majsbröd
Baka jättegott, mjukt och saftigt majsbröd. Snabbt och enkelt recept med bakpulver! Servera gärna till en varm soppa.
