Hittar alltid något hos diog.
MVH Rolf G
Majsmjöl är ett glutenfritt mjöl som kan användas till mycket.
Recept med Majsmjöl
Näringsvärden
Vikt-Volym
Majsmjöl passar bra till exempelvis majsbröd och annat bröd, knäckebröd och tortillas. Det kan även användas till kakor, pannkakor och välling.
Skillnaden mellan majsmjöl och majsstärkelse (Maizena är ett varumärke) är att majsstärkelsen bara är själva stärkelsen medan majsmjöl är hela majskornet malt. Majsmjöl är gult och majsstärkelse är ett vitt pulver.
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av majsmjöl.
Energi: | 349 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 73 g |
Protein: | 8 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 5 g |
Engelskt namn:
cornmealFinns i affären:
I närheten av andra mjölsorter, ibland nära annat glutenfritt mjöl.Hållbarhet och förvaring:
Torrt, ej över normal rumstemperatur. Hållbarheten brukar vara ca 1 år från inköpsdatum, se bäst före datum.Pris:
ca 40 kr/kgNäringsvärdestips:
100 g majsmjöl innehåller 1,5 g fett, 75 g kolhydrater varav 1 g sockerarter, 3 g fibrer och 6 g protein.Ersätt med:
Annat glutenfritt mjöl t.ex. kokosmjöl.Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Mjöl och gryn |
Jättegoda glutenfria kladdmuffins. Bakas snabbt och enkelt. Använd glutenfri mjölmix eller majsmjöl och potatismjöl.
Baka jättegott, mjukt och saftigt majsbröd. Snabbt och enkelt recept med bakpulver! Servera gärna till en varm soppa.