
⭐ webmaster
💬
Svar till
sven
✏️ Skrivet av
Vad kul att du tyckte om den och min hemsida!
Utrustning:
Smörj en rund form ca 22 cm i diameter och "bröa" den med hasselnötsmjöl.
Smält smöret.
Tag bort från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om tills allt smör smält.
Tillsätt ägg, strösocker, hasselnötsmjöl, salt, vaniljsocker och kardemumma. Vispa till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 22 minuter.
Om man skakar lite försiktigt på formen så ska den dallra i mitten men inte i den yttersta kanten. Då är den lagom kladdig anser jag.
Låt svalna och stelna, ju kallare den står desto fortare går det. Servera rumstempererad eller kylskåpskall. Pudra över florsocker och vispa grädde och servera till.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter |