Den här nötsemmelkladdkakan är resultatet av ett litet experiment jag gjorde i köket. Enkelt men resultatet blev verkligen wow! En fantastiskt god variant på semmelkladdkaka med hasselnötter istället för mandel. Det blir faktiskt ännu godare. Den här kladdkakan blir riktigt kladdig och nötter och kardemumma är en en fantastisk kombination!
Tid: 40 minuter + minst 1 timme att svalna och stelna
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 22 minuter.
Om man skakar lite försiktigt på formen så ska den dallra i mitten men inte i den yttersta kanten. Då är den lagom kladdig anser jag.
Låt svalna och stelna, ju kallare den står desto fortare går det. Servera rumstempererad eller kylskåpskall. Pudra över florsocker och vispa grädde och servera till.
Näringsvärde per bit (122 g): 529 kalorier, 22 g kolhydrater, 47 g fett, 6 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Nötsemmelkladdkakan kan förvaras i rumstemperatur minst 1 vecka, i kylskåp minst 2 veckor. Den kan också frysas och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Eva
Hej!
Igår bakade jag Din Toscakaka. Den blev en succé.
Nu använder jag recepten.se till i princip all bakning och ibland även för arr finna goda maträtter. En fantastisk matinsporation.
Lycka till med nya recept!
Vänligen Eva 🍒
webmaster
Svar till
sven
️ Skrivet av Susanne
Vad kul att du tyckte om den och min hemsida!
️ Skrivet av sven
Riktigt god, blir att göra fler gånger utan tvekan.
Riktigt trevlig hemsida även så.
webmaster
Svar till
Birthe
️ Skrivet av Susanne
Ja det går säkert bra men tänk på att tiden i ugnen då blir längre. Tänk också på att formens storlek spelar stor roll. Några centimeter på diametern hit eller dit gör stor skillnad.
️ Skrivet av Birthe
Hej! Jag undrar om man kan göra en och en halv sats av detta så att kakan blir lite högre?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl