webmaster
Äppellängder
Ljuvligt goda och saftiga äppellängder, fyllda med rivet äpple, hackade nötter och kanel. Enkelt recept med en vetedeg som bara jäser en gång.
Tid: 3,5 timmar varav 1 timmes jobb
Mängd: 2 längder
Ingredienser:
Vetedeg:
- 6 dl (360 g) vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 2 tsk kardemumma
- 0,5 tsk salt
- 150 g smör
- 50 g jäst
- 2 dl kall mjölk
Fyllning:
- 1 dl hasselnötkärnor
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk strösocker
- 2 tsk kanel
- 50 g smör
- ca 400 g (ca 2-3 st) äpplen
Pensling och garnering:
- 1 st ägg
- ca 1 dl pärlsocker
Vegetariskt
Utrustning:
- kavel
- ev.
elvisp
eller köksmaskin
Ugn:
- 200 °C i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per längd (766 g): 2194 kcal, 253 g kolhydrater, 113 g fett, 34 g protein, 17 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Äppellängderna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
webmaster
Svar till
Sara
️ Skrivet av
Ja du kan ersätta nötterna med t.ex. mandel eller kokosflingor.
️ Skrivet av
Hej.
Kan man ersätta nötterna med nåt annat?
Kan man ersätta nötterna med nåt annat?