| Efterrätter
| Kladdkakor
|
Nutellakladdkaka
En fantastisk kladdkaka med nutella både i kladdkakesmeten och ett lager nutella ovanpå. Denna nutellakladdkaka är verkligen en höjdare, riktigt krämig och god.
Tid: 35 minuter + 2 timmar i kylen
12 bitar
Ingredienser:
Till formen:
- ca 2 msk smör
- ca 3 msk kokosflingor
- eller ca 2 msk ströbröd
Kladdkaka:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 0,75 dl kakao
- ca 1 dl hasselnötskräm nutella
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Garnering:
- ca 1-1,5 dl hasselnötskräm nutella
- ev. ca 1 tsk florsocker
Servering:
- ca 4 dl vispgrädde
- ev. ca 300 g hallon
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (119 g): 511 kalorier, 41 g kolhydrater, 36 g fett, 6 g protein
Serveringstips
Vispad grädde och hallon.
Hållbarhet och förvaring
Förvara nutellakladdkakan i kylskåp eller frys.
️ Skrivet av
Mkt tydligt recept och fantastiska beskrivningar
️ Skrivet av
En god och väldigt enkel kaka. Riv gärna nougat ovanpå.
️ Skrivet av
Superduperförsvinnande god! Och lättgjord!
️ Skrivet av
Jag älskar kladdkaka och jag ÄLSKAR nutella, men tillsammans på detta vis blev det konstigt nog ingen hit. Det blev för sött och även för fett, fett på ett sätt som påminner om lchf-kladdkaka.
webmaster
Svar till
Marielouise
️ Skrivet av
Roligt att höra att du tyckte om nutellakladdkakan! Håller med, perfekt med vispad grädde och absolut en av de godaste kakor man kan tänka sig! ;)