
webmaster
Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Beströ med ströbröd eller kokosflingor.
(Om du använder en teflonform behöver den förmodligen ej smörjas och bröas.)
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret är smält.
Rör tills smöret är helt smält. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Tillsätt ägg, strösocker, bakpulver, salt och kakao.
Vispa ihop till en jämn smet. Jag använder elvisp med vispar och kör ca 30 sekunder.
Tillsätt vetemjölet. Rör ihop till en jämn smet.
(Använd gärna elvispen på låg hastighet.)
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i 18 minuter i 175°C i mitten av ugnen.
Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Ställ in i ugnen ytterligare 3-5 minuter så att chokladen börjar smälta.
Ta ut tårtan ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan.
Gör om du vill ett mönster med hjälp av en gaffel.
Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna i rumstemperatur eller kylskåp och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
Det går bra att lyfta över kakan till ett serveringsfat (jag brukar använda två stekspadar).
Mintchokladkakan kan serveras rumstempererad eller kylskåpskall. Servera med vispad grädde.