| Efterrätter | Nyårsrecept | Tårtor & bakelser |

Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight

En lyxig och jättegod mintchokladtårta som är som en kladdkaka med mintsmak från de goda mintchokladrutorna "After Eight". En kartong After Eight innehåller 400 g (46 st) mintchokladrutor så den räcker både till den här tårtan (275 g, 32 rutor) och till att äta utav (125 g, 14 rutor).
Mintchokladtårta
Mycket god mintchokladtårta som serveras i små bitar med vispgrädde. Tårtan är mäktig så den räcker till många bitar.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 40 minuter varav 23 minuter i ugnen
Portioner 10 bitar

Ingredienser:

Glasyr:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Bröa med ströbröd eller kokosflingor.

    (Om du använder en teflonform behöver den förmodligen ej smörjas och bröas.)

  2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret är smält.

    Rör tills smöret är helt smält. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.

  3. Vispa ägg och socker till en ljusgul pösig smet, gärna med elvisp.

  4. Tillsätt bakpulver och kakao. Vispa till en jämn smet, gärna med elvisp.

  5. Tillsätt vetemjölet och smör- och chokladblandningen. Vispa till en jämn smet, gärna med elvispen på låg hastighet. Häll smeten i formen.

  6. Grädda kakan i 18 minuter i 175°C i mitten av ugnen.

  7. Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Ställ in i ugnen ytterligare 3-5 minuter så att chokladen börjar smälta.

  8. Ta ut tårtan ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan.

  9. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna i rumstemperatur eller kylskåp och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.

    Det går bra att lyfta över kakan till ett serveringsfat (jag brukar använda två stekspadar).

    Mintchokladkakan kan serveras rumstempererad eller kylskåpskall. Servera med vispad grädde.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
1. Smord form med kokosflingor.
instruktion steg 2.1 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
2.1. Smält smör.
instruktion steg 2.2 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
2.2. Rör tills allt smält.
instruktion steg 2.3 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
2.3. Lägg i mintchokladen.
instruktion steg 2.4 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
2.4. Choklad och smör - blank fin smet.
instruktion steg 3.1 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
3.1. Ägg och strösocker.
instruktion steg 3.2 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
3.2. Ljus, pösig smet.
instruktion steg 4.1 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
4.1. Bakpulver, kakao.
instruktion steg 4.2 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
4.2. Jämn smet.
instruktion steg 5.1 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
5.1. Tillsätt vetemjöl samt smör- och chokladblandningen.
instruktion steg 5.2 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
5.2. Jämn smet.
instruktion steg 5.3 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
5.3. Smeten i formen.
instruktion steg 6 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
6. Grädda i ugnen.
instruktion steg 7.1 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
7.1. Tårtan direkt från ugnen.
instruktion steg 7.2 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
7.2. Lägg på mintchokladrutorna.
instruktion steg 7.3 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
7.3. In i ugnen igen.
instruktion steg 8.1 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
8.1. Chokladen har smält.
instruktion steg 8.2 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
8.2. Chokladen utbredd.
instruktion steg 9.1 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
9.1. Färdiga mintchokladtårtan.
instruktion steg 9.2 mintchokladtårta - lyxig kladdkaka med after eight
9.2. En uppskuren tårtbit.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara tårtan i kylskåp. Den håller sig minst 5 dagar.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  mässing blandare  
Vad smaskigt! :)
   kommentar  Skrivet av  Ylva  
Ska det verkligen vara i så mycket bakpulver så att den sväller så pass mycket?
 svar  Svar till  tara    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Trevligt att du gillade den! :) Kolla receptet på kladdmuffins, kanske fungerar att lägga på en ruta after eight på varje muffins? Se bara till att den totala tiden i ugnen blir lagom, så att muffinsarna blir lagom kladdiga. Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
   kommentar  Skrivet av  tara  
Den blev jättegod! Ska ta med och bjuda på den om några veckor men det kan bli svårt att ta med den som tårta så kan man göra den som muffins istället?
 svar  Svar till  princess    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jo det kan du, blir förstås en annan smak. After eight har ju en tydlig mintsmak, jag kan tänka mig att t.ex. daimsmaken inte blir lika distinkt men säkert gott. Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
   kommentar  Skrivet av  princess  
Kan jag inte använda daim eller någon annan choklad istället aftereight?
 svar  Svar till  uyen    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Roligt att höra och bra att veta att den går att frysa! Tack för tips om fullkornsvetemjöl och mindre socker!
   kommentar  Skrivet av  uyen  
Fantastiskt god kaka. En absolut favorit bland både barn och vuxna. Går jättebra att frysa.
Jag använder hälften vetemjöl och hälften fullkornsvetemjöl samt bara 1.5 dl socker och det blir riktigt bra.
 svar  Svar till  Mary    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack så mycket för de vänliga orden! :)
   kommentar  Skrivet av  Mary  
Hej Susanne! Måste bara skriva och ge dig lite beröm. Varje gång jag vill laga något riktigt gott går jag in på recepten.se. Ingen annan sida är lika bra! Du verkar vara en väldigt kreativ och duktig kock och jag är imponerad över denna sida!Hälsningar Mary

Skriv och läs alla 128 kommentarer