Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas
Klassiska mockarutor som även kallas Kärleksmums eller Snoddas. Mjuk chokladkaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. En mycket god långpannekaka som man bakar snabbt och enkelt. Detta recept har jag gjort många gånger!
Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete
ca 15-30 st beroende på hur stora rutor man skär
Ingredienser:
- 150 g smör
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 1,5 dl mjölk
- 4,5 dl vetemjöl
Glasyr:
- 50 g smör
- 2,5 msk (färdigbryggt) starkt kaffe
- eller 2,5 msk vatten och 0,5-1 tsk snabbkaffepulver
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
Garnering:
- 1-2 dl kokosflingor
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 225 °C i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter med över- och undervärme
Baka så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per kaka, beräknat på 1 sats = 24 kakor (55 g): 205 kalorier, 28 g kolhydrater, 9 g fett, 2 g protein
Variationstips
Kokosflingorna kan bytas ut mot strössel. Är man allergisk mot ägg kan äggen bytas ut mot No Egg.
Hållbarhet och förvaring
Går bra att frysa. Hållbarhet ca 3-6 månader.
️ Skrivet av
Jag ÄLSKAR alla dina recept, speciellt det här. Jag brukar ta 1-2 st mogna bananer i och det blir alltid super- värt att testa
️ Skrivet av
Hej! Jag följer alltid det här receptet när jag bakar och det blir alltid bra! Tack för tydliga och bra recept med bilder till. Mvh Elin
️ Skrivet av
Hello,
Would it be possible to please also have the measurements of sugar, flour in grams? It would be very helpful. Thank you
Would it be possible to please also have the measurements of sugar, flour in grams? It would be very helpful. Thank you
️ Skrivet av
Hej,
Skulle man kunna använda i en rund springform istället för långpanna? Går det? Om ja vilken storlek och kommer det att ta lika lång tid?
Bakade den igår men det tog längre än 15min för mitten var fortfarande blöt och sen när bakad kanterna blev hårda. Bara mitten hade jäst upp jämfört med resten... vad blev fel?
Skulle man kunna använda i en rund springform istället för långpanna? Går det? Om ja vilken storlek och kommer det att ta lika lång tid?
Bakade den igår men det tog längre än 15min för mitten var fortfarande blöt och sen när bakad kanterna blev hårda. Bara mitten hade jäst upp jämfört med resten... vad blev fel?
webmaster
Svar till
Disa Dubray
️ Skrivet av
Jag tror att du rör i smeten för mycket efter att du tillsatt mjölet. Rör inte runt eller vispa mer än att smeten är blandad efter att du tillsatt mjölet. Ett annat vanligt misstag är att ta för mycket mjöl vilket man nästan gör automatiskt om man gräver med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas det och man kan lätt ta 50-75% för mycket. Därför är det viktigt att hälla upp mjölet eller väga det. För mycket mjöl ger torra och kompakta kakor. Lycka till och skriv gärna igen och berätta om du testar igen och om något tips hjälpte dig.