Snabbkaffepulver

Snabbkaffepulver
Snabbkaffepulver som man bara blandar med vatten för att få kaffe.

Snabbkaffepulver behöver endast blandas med vatten för man ska få kaffe. Vattnet behöver inte värmas.

Snabbkaffepulver är bra att använda till bakverk. Det är enkelt att använda och har längre hållbarhet och går snabbare att blanda till kaffe än vanligt bryggkaffe. Så till bakning är det en fördel att ha det hemma i skafferiet.

En av de mest kända snabbkaffepulversorterna är néscafé.

Innehållsinformation

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av snabbkaffepulver.

Energi: 304 kcal
Kolhydrater: 42.6 g
Protein: 19.5 g
Fett: 1.7 g
Fibrer: 19 g

Tips och info

Engelskt namn:

Instant coffee

Finns i affären:

I närheten av kaffe, te och oboy.

Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur.

Pris:

ca 30-40 kr för en burk med 100 g

Ersätt med:

Snabbkaffepulver blandat med vatten kan bytas ut mot motsvarande mängd bryggt kaffe. Endast snabbkaffepulvret i torr form kan dock vanligtvis inte bytas ut mot bryggkaffepulver.

Vad väger snabbkaffepulver?

Måttomvandla snabbkaffepulver mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Na
Hej! Jag ska baka och i ett recept står det att man ska ha 1,5 dl kaffe. Hur mycket snabb kaffe pulver och vatten ska jag ha då?
Skrivet av NABIL
ok men tack den här hemsida är best
Svar till NABIL Skrivet av Susanne
Det beror ju på hur mycket vatten du blandar ut det i. Men till en kopp är det alldeles för mycket. Läs på förpackningen. Sedan kan du prova dig fram. Tänk ungefär en tesked per kopp. Det bästa är att smaka sig fram. Häll i, rör om, smaka. Upprepa till önskad smak.
Skrivet av NABIL
Om man tar lite 0,5-1 dl är det starkt då?
Svar till NABIL Skrivet av Susanne
Hur menar du? Hur starkt det blir beror ju på hur mycket kaffepulver man tar i förhållande till vattenmängd. 

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Kaffe i bakverk |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest