| Efterrätter
| Kladdkakor
|
Chokladbollskladdkaka
En korsning mellan kladdkaka och chokladbollar är denna goda chokladbollskladdkaka! Jag var lite skeptisk först men insåg redan när jag smakade på smeten att det här är ju en ljuvlig smakkombination. Så här får ni receptet!
Tid: ca 30 minuter + 2 timmar att stelna
8 portioner
Ingredienser:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk starkt kaffe
- eller 2 msk vatten och 2 tsk snabbkaffepulver
- 4 msk kakao
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl havregryn
- 1 dl (65 g) malda hasselnötkärnor eller hasselnötsmjöl
Garnering:
- ca 2 msk kokosflingor
Laktosfritt - Smör är nästintill laktosfritt annars finns mjölkfritt smör.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 24 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 17 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (88 g): 373 kalorier, 26 g kolhydrater, 27 g fett, 6 g protein
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor eller frys in och då håller sig kladdkakan minst 3 månader.
️ Skrivet av
Istället för hasselnötter/mjöl, är ej förtjust i det. Kan jag byta ut mot havremjöl istället?
️ Skrivet av
Vill berätta att jag tycker dina recept är kanon! Enkla (med utförliga beskrivningar om man behöver) och många goda rätter, fikabröd och annat. Som den här kakan, sagolikt god (med eller utan grädde). Ett extra plus för att man kan hitta även en hel del som är glutenfritt! :-)
webmaster
Svar till
Elsa
️ Skrivet av
Haha, jo om man lägger den i en burk långt in i kylskåpet och så när man är sugen letar man men hittar den inte och misstänker att någon annan smygätit upp den och ger upp letandet. Sedan så plötsligt hittar man den 2 veckor senare när man går igenom alla burkar! 😂Ha mycket burkar i kylskåpet och ganska fullt så ökar sannolikheten! 🙈😂
️ Skrivet av
Skojar ni?? Kladdkakan håller sig i kylskåp i 2 veckor!? Ingen chans att ens en smula finns kvar så länge. Högst en dag eller två haha.