Chokladbollskladdkaka

En korsning mellan kladdkaka och chokladbollar är denna goda chokladbollskladdkaka! Jag var lite skeptisk först men insåg redan när jag smakade på smeten att det här är ju en ljuvlig smakkombination. Så här får ni receptet!
chokladbollskladdkaka
En bit chokladbollskladdkaka serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: ca 30 minuter + 2 timmar att stelna
Portioner 8 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion: 378 kcal

Ingredienser:

Garnering:

laktosfritt Laktosfritt - Smör är nästintill laktosfritt annars finns mjölkfritt smör.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Smält smöret. Tag bort från värmen när drygt hälften smält och rör om då och då tills allt smör smält.

    chokladbollskladdkaka steg 1: smör smälter
    Smör smälter.
  2. Smörj en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Beströ den med kokosflingor.

    chokladbollskladdkaka steg 2: smord form med kokosflingor
    Smord form med kokosflingor.
  3. Tillsätt ägg, strösocker, salt och vaniljsocker till det smälta smöret. Vispa till en jämn smet.

    chokladbollskladdkaka steg 3: ägg, strösocker, salt och vaniljsocker tillsatt
    Ägg, strösocker, salt och vaniljsocker tillsatt.
    chokladbollskladdkaka steg 3: en jämn smet
    En jämn smet.
  4. Om du inte har färdigbryggt kaffe så blanda ihop kallt vatten och snabbkaffepulver.

    chokladbollskladdkaka steg 4: kaffe
    Kaffe.
  5. Tillsätt kaffe, kakao, kokosflingor, havregryn och malda hasselnötter. Blanda till en jämn smet.

    chokladbollskladdkaka steg 5: ingredienser tillsatta
    Ingredienser tillsatta.
    chokladbollskladdkaka steg 5: kladdkakssmeten
    Kladdkakssmeten.
  6. Häll smeten i formen. Strö över ungefär hälften av kokosflingorna.

    chokladbollskladdkaka steg 6: kladdkakssmeten i formen
    Kladdkakssmeten i formen.
    chokladbollskladdkaka steg 6: ogräddad
    Ogräddad.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 17 minuter.

    För att se när kladdkakan är klar, öppna ugnsluckan och skaka till formen lite lätt. När mittersta delen dallrar men inte ute i kanten så är den klar och blir lagom kladdig.

    Tänk på att tiden i ugnen avgör hur kladdig kakan blir. Har du en större form blir gräddningstiden kortare och vice versa. Men gör alltid testet att skaka lite lätt och se hur den dallrar för att se när den är klar.

    chokladbollskladdkaka steg 7: gräddad chokladbollskladdkaka
    Gräddad chokladbollskladdkaka.
  8. Strö över andra hälften av kokosflingorna till garneringen. Låt kakan svalna i rumstemperatur och låt sedan kakan stelna i kylskåp.

    chokladbollskladdkaka steg 8: med kokosflingor
    Med kokosflingor.
    chokladbollskladdkaka steg 8: servera
    Servera.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor eller frys in och då håller sig kladdkakan minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Efterrätter |

Kommentarer till Chokladbollskladdkaka

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Susanne
Vill berätta att jag tycker dina recept är kanon! Enkla (med utförliga beskrivningar om man behöver) och många goda rätter, fikabröd och annat. Som den här kakan, sagolikt god (med eller utan grädde). Ett extra plus för att man kan hitta även en hel del som är glutenfritt! :-)
💬 Svar till Elsa ✏️ Skrivet av Susanne
Haha, jo om man lägger den i en burk långt in i kylskåpet och så när man är sugen letar man men hittar den inte och misstänker att någon annan smygätit upp den och ger upp letandet. Sedan så plötsligt hittar man den 2 veckor senare när man går igenom alla burkar! 😂Ha mycket burkar i kylskåpet och ganska fullt så ökar sannolikheten! 🙈😂
✏️ Skrivet av Elsa
Skojar ni?? Kladdkakan håller sig i kylskåp i 2 veckor!? Ingen chans att ens en smula finns kvar så länge. Högst en dag eller två haha.