| Efterrätter | Muffins & Mjuka Kakor |

Kladdkaka med nötter

Recept på en mycket god kladdkaka som blir extra god med nötter. De hackade nötterna blir som rostade ovanpå. Servera med vispad grädde eller glass. Jättegott till fika eller efterrätt.
Kladdkaka med nötter
Kladdkaka med nötter - en god variant på vanlig kladdkaka.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 45 minuter varav 20 min i ugnen
Portioner 6-8 bitar

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Hacka nötterna grovt. Använd en vass kniv.

  3. Vispa ägg och socker till en ljusgul pösig smet med elvisp.

  4. Tillsätt vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop till en jämn smet, använd gärna elvispen.

  5. Tillsätt vetemjölet. Häll på det smälta smöret.

    Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet på lägsta hastigheten med elvispen (ca 20 sekunder).

  6. Häll smeten i formen.  (Du kan om du vill smörja och bröa formen först men det behövs oftast inte. Jag smörjer aldrig och det brukar inte vara några problem alls.)

    Strö över de hackade nötterna.

  7. Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen.

  8. Låt kladdkakan svalna och servera med glass eller vispad grädde.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 kladdkaka med nötter
1.1. Smält smöret.
instruktion steg 1.2 kladdkaka med nötter
1.2. Färdigsmält smör.
instruktion steg 2.1 kladdkaka med nötter
2.1. Hasselnötter.
instruktion steg 2.2 kladdkaka med nötter
2.2. Hackade hasselnötter.
instruktion steg 3.1 kladdkaka med nötter
3.1. Ägg och strösocker.
instruktion steg 3.2 kladdkaka med nötter
3.2. Ljusgul, pösig smet.
instruktion steg 4.1 kladdkaka med nötter
4.1. Tillsätt vaniljsocker och kakao.
instruktion steg 4.2 kladdkaka med nötter
4.2. Blanda.
instruktion steg 5.1 kladdkaka med nötter
5.1. Tillsätt vetemjöl och smält smör.
instruktion steg 5.2 kladdkaka med nötter
5.2. Blanda.
instruktion steg 6.1 kladdkaka med nötter
6.1. Hälls smeten i formen.
instruktion steg 6.2 kladdkaka med nötter
6.2. Strö över nötterna.
instruktion steg 7 kladdkaka med nötter
7. Grädda i ugnen.
instruktion steg 8.1 kladdkaka med nötter
8.1. Låt kladdkakan svalna.
instruktion steg 8.2 kladdkaka med nötter
8.2. Servera kladdkakan.

servera Serveringstips:

Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Hallon är också gott till.

glödlampa Tips:

Vill man ha en kladdigare kladdkaka tar man kortare tid i ugnen. Tänk också på att om du tar en mindre form så blir gräddningstiden något längre och tar du en större form blir gräddningstiden något kortare. Sedan är det förstås en smaksak hur kladdig man vill ha sin kladdkaka.

planera Planeringstips:

Gör gärna kladdkaka långt i förväg och frys in.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kladdkakan kan förvaras i rumstemperatur några dagar om det mot förmodan skulle bli något över. Den håller sig minst 2 veckor i kylskåp. Den går även att frysa och håller sig minst 3 månader då.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  resin  
kakan var god och det blev som jag ville
   kommentar  Skrivet av  tuva  
bra och enkelt recept, den blev jätte god! :-)
   kommentar  Skrivet av  susanne$  
en gö go kaka..tog även mandelflan på.. Kram
 svar  Svar till  Abir    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kanske tog du en större form? Större form betyder att kakan gräddas fortare och därmed behövs kortare tid. Att den blev hård i kanten betyder att den gräddats för lång tid så prova att grädda den kortare tid nästa gång.
   kommentar  Skrivet av  Abir  
Jag gjorde exakt som det står men kakan blev hård på kanterna varför.? Annars vår den god men fick äta i mitten av kakan tråkigt.
 svar  Svar till  mohammed    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja du får följa receptet. Dessutom blir det mycket godare med smör! Ett tips till alla är alltid köpa smör istället för margarin. Både godare och hälsosammare!
   kommentar  Skrivet av  mohammed  
hej den var jette äklig borde jag säga blää ska aldrig göra den mer la nog för mycket margarin typ 500g margarin !!
   kommentar  Skrivet av  kalle  
jätte god femte gången under veckan, super recept
   kommentar  Skrivet av  nora  
jag ska prova den här kakan
   kommentar  Skrivet av  Linnéa  
Spännande med nötter i kladdkakan. Jag valde att hacka och röra in dem i smeten och så tryckte jag i några hela som garnering ovanpå.. slängde just in den i ugnen, ser jättesmarrigt ut! :)

Skriv och läs alla 32 kommentarer