
Äter lite kakor och tycker att halväten tårta ser tråkigt ut.
Vad ska man tänka på?
Kortare tid i ugnen? Högre ugnsvärme?
Utrustning:
Smält smör och choklad på svag värme, det får inte koka. Ta bort från värmen när drygt hälften smält och rör om tills allt smält och blivit en blank och fin jämn smet.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Häll på strösocker och äggen och eventuellt snabbkaffepulver om du vill ha lite kaffesmak.
Vispa ihop eller rör kraftigt ihop detta till en jämn smet. Använd gärna elvisp.
Häll på vetemjölet och rör snabbt ihop till en jämn smet, gärna med elvisp.
(Undvik att gräva med decilitermått i mjölpåsen - det är lätt att ta alldeles för mycket eftersom mjölet då packas. Häll istället upp mjölet eller väg det. Kakan blir torr av för mycket mjöl.)
Tänk på att inte röra eller vispa mer än att det är blandat efter att du tillsatt vetemjölet, det tar bara ca 10-20 sek med elvisp.
Häll smeten i formen och bred ut den lite grann om det behövs.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 20-25 minuter.
(Vill man ha en kladdigare kaka väljer man kortare tid. Tänk på att även formens storlek spelar stor roll för gräddningstiden. En större form ger kortare gräddningstid än en mindre.)
Låt tårtan svalna. Vispa eventuellt grädde och tina eventuellt hallon. Servera!
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Tårtor & bakelser |