webmaster
Baileys & Kahlua tårta
Baka den här goda chokladtårtan smaksatt med Baileys och Kahlua.
Tid: 1 ½ timme effektiv tid
Mängd: 12 bitar
Ingredienser:
Botten:
- 75 g mörk choklad
- 100 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 0,75 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
Fyllning 1:
- 1 dl aprikosmarmelad
Fyllning 2:
- 5 dl vispgrädde
- 3 msk baileys
- 1 msk strösocker
Garnering:
- 75-100 g hackad sötmandel
- 2-3 msk kahlua
- 10-15 st vindruvor
- ca 25 g mörk choklad
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i 50 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (128 g): 446 kcal, 32 g kolhydrater, 32 g fett, 6 g protein
Planeringstips
Låt gärna den hackade mandeln stå och safta sig i kahluan några timmar eller över natten så absorberas all vätska av mandeln. På så sätt får mandeln mer kahlua-smak och fäster ännu lättare på sidan av tårtan.
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i kylskåp. Där håller den sig minst 5 dagar, men är godast efter ca 1 dygn så gör gärna tårtan kvällen före servering.
webmaster
Svar till
Anna
️ Skrivet av
Tackar! Roligt att höra! :) Fina dekorationer, kul att se!
️ Skrivet av
Tårtan är helt klart en hit! Alla älskade den. Här är en bild av hur jag dekorerade den. Tyvärr var inte ljuset så bra på bilden. (Jag länkade till ditt recept också Susanne.)
️ Skrivet av
Bakade den till Nyåret och jag säger bara: Sååååå Goooood!
️ Skrivet av
Tack för svar. Nu bakar jag den här tårtan till nyårsaftonen.
webmaster
Svar till
Kristina
️ Skrivet av
Ja det går jättebra!