
⭐ webmaster
Recept med Syltsocker
Näringsvärden
Vikt-Volym
Syltsocker använder man för att göra sylt och marmelad väldigt enkelt. Man blandar bär och frukt med syltsockret och låter koka upp och koka mellan 2-10 minuter beroende bär/frukt-sort.
Syltsocker innehåller strösocker, pektin, citronsyra och kaliumsorbat.
Pektin tillsammans med citronsyran gör att sylten blir tjock. Citronsyran gör också att bärsmaken kommer fram. Kaliumsorbat ger en längre hållbarhet på sylten. Kaliumsorbat finns naturligt i bland annat rönnbär.
Förvara färdig sylt mörkt och svalt för längst hållbarhet.
Tillsatsfritt:
Nej
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av syltsocker.
Energi: | 396 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 99 g (varav sockerarter: 98.0 g) |
Protein: | 0 g |
Fett: | 0 g |
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Recept på jordgubbssylt. Du gör enkelt din egen jordgubbssylt på 20 minuter. Snabbt och lätt och mycket godare än köpt!
Recept på hemgjord lingonsylt som är superlätt att göra och blir jättegod! Mycket godare än köpt! Använd syltsocker eller vanligt strösocker eftersom lingon innehåller pektin.
Recept på rabarbersylt. Mycket god sötsyrlig sylt på rabarber som är enkel att göra.