Rör ihop smör och socker till en jämn smet. Det går bra att använda elvisp med vispar som man kan fortsätta använda i alla steg i receptet fram till att man blandar ner rabarberbitarna.
Sätt ugnen på 200°C.
Smör och socker blandat.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa med elvisp ca 5 sek för varje ägg till en fluffig smet.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, kardemumma.Vispa till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och vispa till en jämn smet (ca 10 sek med elvisp). Vispa inte längre tid än att det är blandat.
(När du mäter upp vetemjölet så ska det vara löst strukna mått, gräv helst inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Väg eller häll upp mjölet istället.)
Näringsvärde per muffins (41 g): 131 kcal, 15 g kolhydrater, 7 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser om du använder riktigt smör.
Hållbarhet och förvaring
Muffinsarna går bra att frysa och håller sig minst 3 månader i frysen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av helena
Hej!
Undrar om det går att byta ut rabarber mot hallon och behålla samma recept på degen?.
hälsn helena
webmaster
Svar till
Lotta
️ Skrivet av Susanne
Låter jättegott! Tack för tipset! :)
️ Skrivet av Lotta
Ersatte ca hälften av rabarbern med frysta hallon och gräddade muffinsen i ca 10 minuter. De blev saftiga och jättegoda. Kommer definitivt att göras igen! :)
webmaster
Svar till
Karin Thulin
️ Skrivet av Susanne
Ja det går nog bra både med potatismjöl och vetemjöl, det fyller ju samma funktion - att suga upp vätskan från rabarbern så att inte muffinsarna blir blöta och kladdiga. Om den frusna rabarbern är väldigt blöt så kan du ta lite mera potatismjöl.
️ Skrivet av Karin Thulin
Hej..Jag undrar om jag kan ta lite potatismjöl och socker istället för vetemjöl och socker, om rabarberna varit frusna?