Yoghurtbröd till bakmaskin

Gott bröd med yoghurt som du gör i din bakmaskin. Linfrön och vetegroddar piffar upp och gör brödet nyttigare!
yoghurtbröd
Bröd till bakmaskin med yoghurt
Timglas Tid: 3 timmar varav 5 min jobb
Portioner ett bröd, ca 650 g

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Häll i alla ingredienser i bakmaskinen. Program: normal/basic.

glödlampa Tips:

Tänk på att köra igång bakmaskinen direkt annars surnar yoghurt och mjölken om de står framme i rumstemperatur för länge.

byt ut Variationstips:

Byt ut vetegroddar och linfrö mot vetekli och solrosfrön.

Kommentarer till Yoghurtbröd till bakmaskin

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av -----
Villken värme ska brödet vara i ugnen, ska man lägga det i en form?? Hur länge ska det vara i ugnen
💬 Svar till susnet ✏️ Skrivet av Anna
Mitt "fullkorn" är också 4 timmar så jag testar det.

// Tack ;)
💬 Svar till Anna ✏️ Skrivet av Susanne
Vilka program finns? Jag brukar ibland köra med fullkornsprogrammet som är 4 timmar. Jag har märkt att det blir ungefär samma resultat som \"Basic\". Så det går säkert att köra ditt program på Vitt bröd. Prova.
💬 Svar till Anna ✏️ Skrivet av Anna
Jag har en Philips hd9020/40.. ;)
✏️ Skrivet av Anna
En liten fråga till bara: Jag har ju inget Normal/Basic program på min maskin, och mitt program Vitt Bröd är 4 timmar långt ! Vilket program skulle jag kunna köra i stället ? 3 timmar står ju på detta brödet och kan jag köra nått annat brödprogram som är 3 timmar i stället ?

Mvh Anna :)
✏️ Skrivet av Anna
Tack för svar.. :)

Jag får prova mig lite fram.. :)
💬 Svar till Anna ✏️ Skrivet av Susanne
Gräddningstid är nog olika beroende på inställningen du gör på 500, 750 eller 1 kg. Det kan säkert också vara så att degen knådas lite längre på 1 kg jämfört med 500. Men det är ju inte jättestor skillnad på 650 g och 750 g så det borde fungera tycker jag. Annars kan du ju alltid räkna om mitt recept till 1 kg och avrunda lite. Måtten är inte jättenoga. Oftast brukar man ju vilja göra max storlek när man ändå drar igång maskinen. Sedan får du testa dig fram och hitta dina favoritrecept! Det är rätt kul att experimentera med olika ingredienser! Hoppas du blir nöjd med din bakmaskin!
✏️ Skrivet av Anna
Hej !
Jag blir med bakmaskin i morgon jag :)
Har en liten fråga, den bakmaskinen jag har köpt gör bröd i storlekarna 500 g, 750 g och 1 kg men om jag vill följa detta receptet som egentligen är för 650 g så kan jag väl göra det ändå om jag tar exakt dessa måtten i receptet ? Det får ju "plats" i min ändå..
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Catharina: Till 1,5 lb är det lagom med 7 dl mjöl och ca 3/4 dl gryn/frön/kli. Har för mig att 1,5 lb motsvarar 650 g så en 1 kg påse är på tok för mycket. De som säger det måste ha en större bakmaskin. Om du tar 7-7,5 dl mjöl till 3 - 3,5 dl vätska så blir det nog bra. Själv brukar jag inte köpa färdiga mjölblandningar för det är både billigare och roligare och inte särskilt jobbigt att blanda olika mjölsorter själv tycker jag. Jag tror inte heller det är så svårt att göra en liknande Sverigelimpa själv med mörkt lantbrödsmjöl och lite brödsirap. Lycka till och ha det bra!

Se även dessa recept

| Bröd - Matbröd | Recept för Bakmaskin |