Marsipanägg doppade i choklad
Fint och gott påskgodis. Forma ägg av marsipan eller gör egen marsipan av mandelmassa och florsocker. Doppa marsipanäggen i choklad och dekorera med ingredienser efter eget tycke och smak.
Tid: 30 minuter
ca 30 st marsipanägg
Ingredienser:
- 250 g marsipan
- eller 200 g mandelmassa och 1 dl florsocker och ev. 0,5 msk vatten
- 0,5 msk olivolja
- några droppar hushållsfärg
- ca 75 g choklad
Laktosfritt - Välj laktosfri choklad.
Glutenfritt
Vegetariskt
Gör så här:
Hållbarhet och förvaring
Förvara påskäggen svalt, i kylskåp eller matkällare. De håller sig minst 2 månader.
️ Skrivet av
mmmmm så gott snälla skriv fler påsk godis recept
️ Skrivet av
verkar as gott!!-.-
️ Skrivet av
Värkar Got:P;)
webmaster
️ Skrivet av
Svar till Söder: Helst i sval eller matkällare men annars kylskåp.
️ Skrivet av
Hej! Färdigställde dessa precis, mycket goda! En fråga bara, hur rekommenderar du att man förvarar dem?