Marsipanägg doppade i choklad

Ingredienser:
- 250 g marsipan
- eller 200 g mandelmassa och 1 dl florsocker och ev. 0,5 msk vatten
- 0,5 msk olivolja
- några droppar hushållsfärg
- ca 75 g choklad
-
Om du inte har köpt färdig marsipan, riv mandelmassa på ett rivjärn och blanda med florsocker, använd fingrarna och arbeta ihop till en deg, tillsätt ev. vatten för att det ska bli en bra "deg". Du har nu gjort din egen marsipan.
Mät upp marsipanen (hemgjord eller färdigköpt), olja och hushållsfärg i valfri färg (om du inte köpt färgad marsipan). Det räcker med några droppar, använd inte för mycket.
Arbeta in färgen i marsipanen, jag använder en gaffel.
(Om du köpt färgad marsipan så kan du hoppa över detta steg.)
- 250 g marsipan
- eller 200 g mandelmassa och 1 dl florsocker och ev. 0,5 msk vatten
- 0,5 msk olivolja
- några droppar hushållsfärg
Marsipan, olja och hushållsfärg. Gulfärgad marsipan. - 250 g marsipan
-
Ta små degkluttar och rulla med händerna och forma till ägg.
Gula marsipanägg. -
Smält chokladen.
Doppa marsipanäggen i chokladen. Om man vill kan man eventuellt strö över strössel, kokosflingor, syltade apelsinskal efter egen smak.
Lägg på smörpapper och låt chokladen stelna. Det går snabbast om du ställer in den i kylen, men stelnar även i rumstemperatur. Lägg sedan över påskäggen i en burk och förvara i kylskåp.
- ca 75 g choklad
Smält choklad. Marsipanägg doppas i choklad. Marsipanägg doppade i choklad.
Hållbarhet och förvaring

webmaster

webmaster
Jag vill järna ha ett svar
kanske borde prova nån gång!:D