Marsipanägg doppade i choklad

Fint och gott påskgodis. Forma ägg av marsipan eller gör egen marsipan av mandelmassa och florsocker. Doppa marsipanäggen i choklad och dekorera med ingredienser efter eget tycke och smak.
Ägg av marsipan doppade i choklad
Godis till påsk - ägg av marsipan doppade i choklad
Tid: 30 minuter
ca 30 st marsipanägg

Ingredienser:

Laktosfritt - Välj laktosfri choklad.
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Om du inte har köpt färdig marsipan, riv mandelmassa på ett rivjärn och blanda med florsocker, använd fingrarna och arbeta ihop till en deg, tillsätt ev. vatten för att det ska bli en bra "deg". Du har nu gjort din egen marsipan.

    Mät upp marsipanen (hemgjord eller färdigköpt), olja och hushållsfärg i valfri färg (om du inte köpt färgad marsipan). Det räcker med några droppar, använd inte för mycket.

    Arbeta in färgen i marsipanen, jag använder en gaffel.

    (Om du köpt färgad marsipan så kan du hoppa över detta steg.)

    marsipan, olja och hushållsfärg
    Marsipan, olja och hushållsfärg.
    gulfärgad marsipan
    Gulfärgad marsipan.
  2. Ta små degkluttar och rulla med händerna och forma till ägg.

    gula marsipanägg
    Gula marsipanägg.
  3. Smält chokladen.

    Doppa marsipanäggen i chokladen. Om man vill kan man eventuellt strö över strössel, kokosflingor, syltade apelsinskal efter egen smak.

    Lägg på smörpapper och låt chokladen stelna. Det går snabbast om du ställer in den i kylen, men stelnar även i rumstemperatur. Lägg sedan över påskäggen i en burk och förvara i kylskåp.

    smält choklad
    Smält choklad.
    marsipanägg doppas i choklad
    Marsipanägg doppas i choklad.
    marsipanägg doppade i choklad
    Marsipanägg doppade i choklad.

Hållbarhet och förvaring

Förvara påskäggen svalt, i kylskåp eller matkällare. De håller sig minst 2 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av anonym
mmmmm så gott snälla skriv fler påsk godis recept
Skrivet av vallaskolan(gustav/emil:)
verkar as gott!!-.-
Skrivet av Anonym
Värkar Got:P;)
Skrivet av Susanne
Svar till Söder: Helst i sval eller matkällare men annars kylskåp.
Skrivet av Söder
Hej! Färdigställde dessa precis, mycket goda! En fråga bara, hur rekommenderar du att man förvarar dem?

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest