Påskgodis marsipanägg doppade i choklad

Fint och gott påskgodis. Gör ägg av marsipan och doppa i choklad och toppa med ingredienser efter egen smak.
Ägg av marsipan doppade i choklad
Godis till påsk - ägg av marsipan doppade i choklad
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner ca 30 st marsipanägg

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri choklad.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Om du inte har köpt färdig marsipan, riv mandelmassa på ett rivjärn och blanda med florsocker, använd fingrarna och arbeta ihop till en deg, tillsätt ev. vatten för att det ska bli en bra "deg". Du har nu gjort din egen marsipan.

    Mät upp marsipanen (hemgjord eller färdigköpt), olja och hushållsfärg i valfri färg (om du inte köpt färgad marsipan). Det räcker med några droppar, använd inte för mycket.

    Arbeta in färgen i marsipanen, jag använder en gaffel.

    (Om du köpt färgad marsipan så kan du hoppa över detta steg.)

    marsipan, olja och hushållsfärg
    Marsipan, olja och hushållsfärg.
    gulfärgad marsipan
    Gulfärgad marsipan.
  2. Ta små degkluttar och rulla med händerna och forma till ägg.

    gula marsipanägg
    Gula marsipanägg.
  3. Smält chokladen.

    Doppa marsipanäggen i chokladen. Om man vill kan man eventuellt strö över strössel, kokosflingor, syltade apelsinskal efter egen smak.

    Lägg på smörpapper och låt chokladen stelna. Det går snabbast om du ställer in den i kylen, men stelnar även i rumstemperatur. Lägg sedan över påskäggen i en burk och förvara i kylskåp.

    smält choklad
    Smält choklad.
    marsipanägg doppas i choklad
    Marsipanägg doppas i choklad.
    marsipanägg doppade i choklad
    Marsipanägg doppade i choklad.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara påskäggen svalt, i kylskåp eller matkällare. De håller sig minst 2 månader.

Kommentarer till Påskgodis marsipanägg doppade i choklad

Skriv en kommentar

penna Skrivet av anonym
mmmmm så gott snälla skriv fler påsk godis recept
penna Skrivet av vallaskolan(gustav/emil:)
verkar as gott!!-.-
penna Skrivet av Anonym
Värkar Got:P;)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Söder: Helst i sval eller matkällare men annars kylskåp.
penna Skrivet av Söder
Hej! Färdigställde dessa precis, mycket goda! En fråga bara, hur rekommenderar du att man förvarar dem?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jose: Nej tyvärr inte. Jag lägger ner väldigt mycket tid på att ta bilder och skriva recepttexter och därför vill jag att de stannar på min receptsajt. Du får gärna länka till recepten på recepten.se från din recepthemsida. Hoppas du förstår.
penna Skrivet av Jose
Jag undrar ifall jag får lägga ut dehär bilderna på internett på min "recept hemmsida" ??
Jag vill järna ha ett svar
penna Skrivet av kristin
Åh :) dom här gjorde jag förra året . SÅ GODA! :)
penna Skrivet av Ellinore
Ser goda ut, men jag gillar inte marsipan eller mandelmassa.
penna Skrivet av lilla_söta_kocken
det låter gott! :)
kanske borde prova nån gång!:D

Läs alla 13 kommentarer

Se även dessa recept

| Glutenfritt | Godis | Påsk - påskmat och påskgodis |