| Lunch | Tillbehör |

Potatismos

Potatismos på det gamla hederliga sättet. Ljuvligt gott till fisk eller varför inte hemgjorda köttbullar?
potatismos
Mycket gott recept på potatismos.
Timglas Tid: 25 min
Portioner 2 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Skala potatisen och koka den som vanligt. Dela gärna potatisarna i mindre bitar så går det mycket fortare att koka dem mjuka, tar då bara ca 10-15 minuter.

Häll av vattnet och börja därefter mosa potatisen. Man kan t.ex. använda potatisstöt, elvisp eller purépress. Tillsätt smör. Rör i så mycket mjölk som går åt tills moset är poröst. Smaksätt med salt, peppar och ev. klippt persilja.

mosad potatis
Mosa potatisen.

servera Serveringstips:

Potatismoset är som andra potatisrätter allra godast precis när det är nygjort och varmt. Det svalnar snabbt så gör moset när det du ska äta till är klart.

glödlampa Tips:

Ta helst en mjölig potatissort så blir moset fluffigare.

GI GI Tips:

Potatismos har högt GI.

byt ut Variationstips:

Prova att ta både vanlig potatis och sötpotatis, hälften hälften. Prova också grädde istället för mjölk.