Potatismos
Tillaga potatismos på det gamla hederliga sättet. Gör ditt eget hemlagade mos så vill du aldrig mera ha pulvermos eftersom det hemgjorda moset är mycket godare!
Ljuvligt gott till fisk eller varför inte hemgjorda köttbullar?
Tid: 25 min
Mängd: 2 portioner
Ingredienser:
- 3-6 st (2 portioner) potatisar helst mjölig sort
- 25 g smör
- 1-1,5 dl mjölk
- salt
- vitpeppar
- ev. persilja
Glutenfritt
Vegetariskt
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Potatismoset är som andra potatisrätter allra godast precis när det är nygjort och varmt. Det svalnar snabbt så gör moset när det du ska äta till är klart.
Tips & tricks
Ta helst en mjölig potatissort så blir moset fluffigare.
GI Tips
Potatismos har högt GI.
Variationstips
Prova att ta både vanlig potatis och sötpotatis, hälften hälften. Prova också grädde istället för mjölk.
️ Skrivet av
Jag brukar göra min mos med svartpeppar salt och flytande margarin och mjölk och lite grädde.
webmaster
Svar till
Merja
️ Skrivet av
Potatisen är ju väldigt varm så det brukar bli lagom varmt ändå tycker jag men visst kan man värma mjölken om man vill det. Annars kan man ju även värma på potatismoset om man inte tycker det är tillräckligt varmt.
️ Skrivet av
Ska man inte värma mjölken först som man rör ner i potatisen?
webmaster
Svar till
Joakim
️ Skrivet av
Ja det är mycket möjligt! Det ska jag prova! Tack för bra tips! :)
️ Skrivet av
Att man ska använda en mjölig potatissort är bara en preferens och inget som du t.ex. hör kockar rekommendera. Fast potatis blir i min (och många med mig) mening MYCKET godare även som mos! Prova själv och avgör! Skillnaden är milsvid!