| Lunch | Tillbehör |

Potatismos

Potatismos på det gamla hederliga sättet. Ljuvligt gott till fisk eller varför inte hemgjorda köttbullar?
potatismos
Mycket gott recept på potatismos.
Timglas Tid: 25 min
Portioner 2 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Skala potatisen och koka den som vanligt. Dela gärna potatisarna i mindre bitar så går det mycket fortare att koka dem mjuka, tar då bara ca 10-15 minuter.

Häll av vattnet och börja därefter mosa potatisen. Man kan t.ex. använda potatisstöt, elvisp eller purépress. Tillsätt smör. Rör i så mycket mjölk som går åt tills moset är poröst. Smaksätt med salt, peppar och ev. klippt persilja.

mosad potatis
Mosa potatisen.

servera Serveringstips:

Potatismoset är som andra potatisrätter allra godast precis när det är nygjort och varmt. Det svalnar snabbt så gör moset när det du ska äta till är klart.

glödlampa Tips:

Ta helst en mjölig potatissort så blir moset fluffigare.

GI GI Tips:

Potatismos har högt GI.

byt ut Variationstips:

Prova att ta både vanlig potatis och sötpotatis, hälften hälften. Prova också grädde istället för mjölk.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

person Svar till Merja penna Skrivet av Susanne
Potatisen är ju väldigt varm så det brukar bli lagom varmt ändå tycker jag men visst kan man värma mjölken om man vill det. Annars kan man ju även värma på potatismoset om man inte tycker det är tillräckligt varmt.
penna Skrivet av Merja
Ska man inte värma mjölken först som man rör ner i potatisen?
person Svar till Joakim penna Skrivet av Susanne
Ja det är mycket möjligt! Det ska jag prova! Tack för bra tips! :)

Läs alla 35 kommentarer