Rädisor
Recept med Rädisor
Näringsvärden
Rädisor är en grönsak med lite stark smak. De är både goda och dekorativa.
Rädisor äts vanligen råa som de är. Kan skalas om man vill mildare smak.
Rädisor kan skivas eller tärnas i sallader.
Det finns runda, avlånga, helt röda och rödvita rädisor.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rädisor.
Energi: | 15 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 2 g |
Protein: | 1 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 2 g |
Tips och info
Engelskt namn:
RadishFinns i affären:
Rädisor finns i grönsaksdisken.Hållbarhet och förvaring:
Förvaras i kylskåp några dagar.Ersätt med:
Gurka, äpple.