Färskpotatis

färskpotatis
Färskpotatis som är tvättad med oskalad.

Färskpotatis, gärna kokad med färsk dill, hör den svenska sommaren till.

Färskpotatis skördas innan den mognat och därmed innan den bildat fast skal. Färskpotatis säljes direkt efter att potatisarna tagits upp ur jorden. Färskpotatis lämpar sig inte för lagring.

Skalet på färskpotatis är lätt att skrapa eller gnugga bort både före och efter kokning. Man kan också äta skalet om potatisen har tvättats.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Kan vara vegetariskt

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av färskpotatis.

Energi: 78 kcal
Kolhydrater: 16 g
Protein: 2 g
Fett: 0 g
Fibrer: 2 g

Tips och info

Engelskt namn:

Potatoes

Finns i affären:

Färskpotatis finns i grönsaksdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Färskpotatis förvaras hemma i kylskåp.

Ersätt med:

Vanlig potatis.

Tips:

Gott är att steka kokt kall färskpotatis med lite klippt dill över.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest