| Efterrätter | Muffins & Mjuka Kakor |

Chokladmuffins

Mycket goda stora chokladmuffins som både innehåller mörk choklad, kakao och om man vill - hallon. Enkla att göra.
Chokladmuffins med hallon
De goda chokladmuffinsarna med hallon vid servering med siktat florsocker.
Timglas Tid: 1 timme, varav 30 minuter i ugnen
Portioner 12 stora muffins

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Skär upp smöret och lägg i en bunke (så hinner det bli lite varmare än kylskåpskallt). Häll på strösockret.

Smörj en muffinspanna som rymmer 12 stora muffins eller ta fram stora muffinsformar. Hacka chokladen.

Vispa smör och socker till en jämn smet, använd elvisp (som du kan använda genom hela receptet där det står vispa). Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet.

Vispa ner vaniljsocker och bakpulver.

Vispa ner kakao.

Vispa sist ner vetemjöl och mjölk samtidigt. Vispa till en jämn smet.

Rör sedan med en sked ner den hackade chokladen och eventuellt frusna hallon.

Fördela smeten i muffinsformarna.

Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter.

Om du använder muffinspanna: Låt stå i formarna tills de svalnat så de är ljumna. Ta sedan försiktigt ur dem ur formarna.

Chokladmuffins steg 1-3
1. Skär upp smöret och häll på sockret i en bunke och låt stå i rumstemperatur så att smöret mjuknar lite. 2. Smörj en muffinspanna, på bilden en i silikon. Man kan också använda stora pappersformar. 3. Ta fram mörk choklad, om man tar en tunn så är det lättare att hacka. På bilden är en Marabou 86% mörk choklad.
Chokladmuffins steg 4-6
4. Hacka chokladen med en vass kniv. 5. Rör smör och socker till en jämn smet, använd helst elvisp så går det fort. 6. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet, detta går också snabbt med en elvisp.
Chokladmuffins steg 7-9
7. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. 8. Tillsätt kakao. 9. Tillsätt mjölk och vetemjöl.
Chokladmuffins steg 10-12
10. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. 11. Rör med sked ner den hackade chokladen och eventuellt frysta hallon. 12. Rör till en jämn smet.
Chokladmuffins steg 13-14
13. Fördela smeten i formarna. Det blir ganska mycket smet i varje form. Grädda i ugnen. 14. De färdiggräddade chokladmuffinsarna.

servera Serveringstips:

Sikta florsocker över. Servera gärna med vispad grädde eller glass så blir det en fin dessert.

byt ut Variationstips:

Hallonen kan uteslutas om man vill ha vanliga chokladmuffins.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Muffinsarna går bra att frysa och håller sig 3-6 månader i frysen.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Linda    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Det är redan kakao i receptet. Om du inte har någon choklad hemma kan du i så fall utesluta den. Eller ta ca 50-100 g av något annat du gillar t.ex. kokosflingor, hackad mandel eller nötter.
   kommentar  Skrivet av  Linda  
Kan man använda kakao istället?
 svar  Svar till  Holger    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Trevligt att dina barn tyckte om chokladmuffinsarna! Tack för att du skrev!
   kommentar  Skrivet av  Holger  
Det var super gott tack för tipset mina barn älskar det
 svar  Svar till  Gia    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att du gillar receptet! :) Bra efterrättstips! :)

Skriv och läs alla 109 kommentarer