
Stora chokladmuffins med chokladbitar och hallon
💬 113 kommentarer



Ingredienser:
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 100 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 5 msk kakao
- 3,5 dl (210 g) vetemjöl
- 2 dl mjölk
- ev. ca 2 dl frysta hallon

Utrustning:
- 12 st stora muffinsformar
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Baka så här:
-
Mät upp smöret och strösocker och lägg i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så blir smöret mjukt.
Skär gärna smöret i mindre bitar så går det fortare.
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
Smör och strösocker. -
Ställ stora muffinsformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt.
Muffinsformar på plåt. -
Hacka chokladen grovt.
- 100 g mörk choklad
Hackad choklad. -
Vispa smör och strösocker till en jämn smet.
Använd gärna elvisp med vispar som går att använda genom hela receptet.
Smör och strösocker vispat. -
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet.
- 2 st ägg
Ägg tillsatt. Ägg nedvispade. -
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa till en jämn smet.
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 0,5 tsk salt
Vaniljsocker, bakpulver och salt tillsatt. -
Tillsätt kakao, vetemjöl och mjölk. Vispa till en jämn smet.
Kakao, vetemjöl, mjölk tillsatt. Muffinssmet. -
Tillsätt den hackade chokladen. Blanda.
Hackad choklad tillsatt. -
Fördela smeten i muffinsformarna. Tryck eventuellt ner ca 3 st hallon i varje muffins.
(Frysta hallon behöver inte tinas.)
- ev. ca 2 dl frysta hallon
Muffinssmet i muffinsformar. 3 hallon i varje muffins. -
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter.
Testa med en provsticka om du är osäker, stick i den och den ska vara torr när chokladmuffinsarna är klara.
Gräddade chokladmuffins. -
Om du använder muffinsformar, låt dem gärna svalna på galler. Om du använder muffinspanna: Låt stå i formarna tills de svalnat så de är ljumna. Ta sedan försiktigt ur dem ur formarna.
Pudra ev. över florsocker vid servering.
Muffinsarna svalnar. Chokladmuffins med florsocker.
Serveringstips:
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring:



⭐ webmaster

Tack och God Jul!🎄🎄🎄
Anna

⭐ webmaster