
⭐ webmaster
Utrustning:
Mät upp smöret och strösocker och lägg i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så blir smöret mjukt.
Skär gärna smöret i mindre bitar så går det fortare.
Ställ stora muffinsformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt.
Hacka chokladen grovt.
Vispa smör och strösocker till en jämn smet.
Använd gärna elvisp med vispar som går att använda genom hela receptet.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt kakao, vetemjöl och mjölk. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt den hackade chokladen. Blanda.
Fördela smeten i muffinsformarna. Tryck eventuellt ner ca 3 st hallon i varje muffins.
(Frysta hallon behöver inte tinas.)
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter.
Testa med en provsticka om du är osäker, stick i den och den ska vara torr när chokladmuffinsarna är klara.
Om du använder muffinsformar, låt dem gärna svalna på galler. Om du använder muffinspanna: Låt stå i formarna tills de svalnat så de är ljumna. Ta sedan försiktigt ur dem ur formarna.
Pudra ev. över florsocker vid servering.
Serveringstips:
Sikta florsocker över. Servera gärna med vispad grädde eller glass så blir det en fin dessert.
Variationstips:
Hallonen kan uteslutas om man vill ha vanliga chokladmuffins.
Hållbarhet och förvaring:
Muffinsarna går bra att frysa och håller sig 3-6 månader i frysen.