Låt chokladblandningen koka upp, rör om och låt koka på svag värme 1-2 minuter och ta sedan direkt av den från plattan. OBS! Var försiktig, det kokar över väldigt lätt så gå inte ifrån spisen och lyft bort kastrullen från värmen om det börjar koka för mycket!
Koka upp.Koka på svag värme.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dem i kastrullen och vispa runt så de smälter och det blir blandat. OBS! Kastrullen måste ha tagits bort från plattan när detta görs för det får inte koka för då kan det skära sig.
Vispa ner gelatinbladen.
Häll upp i portionsglas.
Ställ kallt i minst 2 timmar så att pannacottan stelnar.
Häll upp i portionsglas. Låt stelna.
Dekorera med t.ex. riven choklad, siktad florsocker, hallon eller blåbär, citronmeliss, syltade apelsinskal, strössel.
Hej
Min tjocknade bara lite. Var en rinnande sörja. Vad kan ha gått fel? Jag gjorde några ändringar från receptet: använde vispbar havregrädde (pga allergi), dubblade mängden på ett ungefär till 11 dl grädde (för fler portioner) och dubblade då såklart även till 4 gelatinblad, lade till 4 msk koncentrerad apelsinjuice för att få lite apelsinsmak och tog lite mer av kakao, socker och vaniljpulver pga tråkig/ingen smak på havregrädden. Detta stod kylskåpskallt i cirka 10 timmar.
Mvh Jeanette
⭐
webmaster
💬Svar till
Gabriella
✏️Skrivet av Susanne
Inte syltsocker men gelésocker, dock är detta väldigt sött så du får ta bort strösockret (men slutresultatet blir ändå sötare för gelésockret är väldigt sött). Följ instruktionerna på gelésocker-förpackningen.
✏️Skrivet av Gabriella
Hej,
kan man även i detta recept använda syltsocker om man vill ha vegetarisk/vegansk chokladpannacotta?
Tacksam för svar.
Gabriella
⭐
webmaster
💬Svar till
Petter
✏️Skrivet av Susanne
Haha, ja exakt så! Tycker till och med att mjölk/grädde med kakao i är ännu värre! Räcker att titta åt ett annat håll! ;-)
✏️Skrivet av Petter
Vatten kokar vid 100 grader, mjölk när man vänder ryggen till :-)