
Chokladpannacotta
💬 12 kommentarer



Ingredienser:
- 2 st gelatinblad
- 5-6 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 st vaniljstång
- eller 0,5 tsk vaniljsocker
- eller 0,25 tsk äkta vaniljpulver
- 0,5 dl kakao
Garnering:
- ev. hallon

Utrustning:
- 6 st portionsglas
Gör så här:
-
Lägg gelatinbladen i blöt i en djup tallrik med kallt vatten.
- 2 st gelatinblad
Gelatinblad i blöt. -
Häll grädden i en kastrull. Häll på strösockret. Häll eller lägg antingen i snittad vaniljstång med urskrapade frön, vaniljpulver eller vaniljsocker.
Tillsätt kakaon. Vispa till en jämn smet med en handvisp.
- 5-6 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 st vaniljstång
- eller 0,5 tsk vaniljsocker
- eller 0,25 tsk äkta vaniljpulver
- 0,5 dl kakao
Vispgrädde. Vispgrädde, socker, vanilj, kakao. Vispa ihop. -
Låt chokladblandningen koka upp, rör om och låt koka på svag värme 1-2 minuter och ta sedan direkt av den från plattan. OBS! Var försiktig, det kokar över väldigt lätt så gå inte ifrån spisen och lyft bort kastrullen från värmen om det börjar koka för mycket!
Koka upp. Koka på svag värme. -
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dem i kastrullen och vispa runt så de smälter och det blir blandat. OBS! Kastrullen måste ha tagits bort från plattan när detta görs för det får inte koka för då kan det skära sig.
Vispa ner gelatinbladen. -
Häll upp i portionsglas.
Ställ kallt i minst 2 timmar så att pannacottan stelnar.
Häll upp i portionsglas. Låt stelna. -
Dekorera med t.ex. riven choklad, siktad florsocker, hallon eller blåbär, citronmeliss, syltade apelsinskal, strössel.
Servera, ät och njut!
- ev. hallon
Garnera och servera chokladpannacottan.
GI Tips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt |


Min tjocknade bara lite. Var en rinnande sörja. Vad kan ha gått fel? Jag gjorde några ändringar från receptet: använde vispbar havregrädde (pga allergi), dubblade mängden på ett ungefär till 11 dl grädde (för fler portioner) och dubblade då såklart även till 4 gelatinblad, lade till 4 msk koncentrerad apelsinjuice för att få lite apelsinsmak och tog lite mer av kakao, socker och vaniljpulver pga tråkig/ingen smak på havregrädden. Detta stod kylskåpskallt i cirka 10 timmar.
Mvh Jeanette

⭐ webmaster

kan man även i detta recept använda syltsocker om man vill ha vegetarisk/vegansk chokladpannacotta?
Tacksam för svar.
Gabriella

⭐ webmaster