Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (103 g): 388 kalorier, 10 g kolhydrater, 37 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
GI Tips
Pannacotta har relativt lågt GI eftersom det inte innehåller så mycket socker i jämförelse med andra efterrätter.
Planeringstips
Gör dem gärna upp till 2 dygn i förväg och garnera upp till några timmar i förväg.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp. Håller sig i minst 5 dagar.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Nadia
Snarare chokladkräm...
️ Skrivet av Cristina
Kan man byta ut kakao med chokladkaka?
️ Skrivet av Jeanette
Hej
Min tjocknade bara lite. Var en rinnande sörja. Vad kan ha gått fel? Jag gjorde några ändringar från receptet: använde vispbar havregrädde (pga allergi), dubblade mängden på ett ungefär till 11 dl grädde (för fler portioner) och dubblade då såklart även till 4 gelatinblad, lade till 4 msk koncentrerad apelsinjuice för att få lite apelsinsmak och tog lite mer av kakao, socker och vaniljpulver pga tråkig/ingen smak på havregrädden. Detta stod kylskåpskallt i cirka 10 timmar.
Mvh Jeanette
webmaster
Svar till
Gabriella
️ Skrivet av Susanne
Inte syltsocker men gelésocker, dock är detta väldigt sött så du får ta bort strösockret (men slutresultatet blir ändå sötare för gelésockret är väldigt sött). Följ instruktionerna på gelésocker-förpackningen.
️ Skrivet av Gabriella
Hej,
kan man även i detta recept använda syltsocker om man vill ha vegetarisk/vegansk chokladpannacotta?
Tacksam för svar.
Gabriella
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl