
⭐ webmaster
Utrustning:
Lägg gelatinbladen i blöt i en djup tallrik med kallt vatten.
Häll grädden i en kastrull. Häll på strösockret. Häll eller lägg antingen i snittad vaniljstång med urskrapade frön, vaniljpulver eller vaniljsocker.
Tillsätt kakaon. Vispa till en jämn smet med en handvisp.
Låt chokladblandningen koka upp, rör om och låt koka på svag värme 1-2 minuter och ta sedan direkt av den från plattan. OBS! Var försiktig, det kokar över väldigt lätt så gå inte ifrån spisen och lyft bort kastrullen från värmen om det börjar koka för mycket!
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dem i kastrullen och vispa runt så de smälter och det blir blandat. OBS! Kastrullen måste ha tagits bort från plattan när detta görs för det får inte koka för då kan det skära sig.
Häll upp i portionsglas.
Ställ kallt i minst 2 timmar så att pannacottan stelnar.
Dekorera med t.ex. riven choklad, siktad florsocker, hallon eller blåbär, citronmeliss, syltade apelsinskal, strössel.
Servera, ät och njut!
GI Tips:
Pannacotta har relativt lågt GI eftersom det inte innehåller så mycket socker i jämförelse med andra efterrätter.
Planeringstips:
Gör dem gärna upp till 2 dygn i förväg och garnera upp till några timmar i förväg.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp. Håller sig i minst 5 dagar.
| Efterrätter | Glutenfritt |