Chokladpannacotta

Pannacotta är en av de enklaste desserterna men ändå väldigt god och läcker! Det här receptet på chokladpannacotta görs enkelt med kakao.
chokladpannacotta
Chokladpannacotta garnerad med färska hallon. Mycket gott!
Timglas Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen
Portioner 5-6 st beroende på mängden grädde du tar och dina portionsglas

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en djup tallrik med kallt vatten.

    gelatinblad i blöt
    Gelatinblad i blöt.
  2. Häll grädden i en kastrull. Häll på strösockret. Häll eller lägg antingen i snittad vaniljstång med urskrapade frön, vaniljpulver eller vaniljsocker.

    Tillsätt kakaon. Vispa till en jämn smet med en handvisp.

    vispgrädde
    Vispgrädde.
    vispgrädde, socker, vanilj, kakao
    Vispgrädde, socker, vanilj, kakao.
    vispa ihop
    Vispa ihop.
  3. Låt chokladblandningen koka upp, rör om och låt koka på svag värme 1-2 minuter och ta sedan direkt av den från plattan. OBS! Var försiktig, det kokar över väldigt lätt så gå inte ifrån spisen och lyft bort kastrullen från värmen om det börjar koka för mycket!

    koka upp
    Koka upp.
    koka på svag värme
    Koka på svag värme.
  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dem i kastrullen och vispa runt så de smälter och det blir blandat. OBS! Kastrullen måste ha tagits bort från plattan när detta görs för det får inte koka för då kan det skära sig.

    vispa ner gelatinbladen
    Vispa ner gelatinbladen.
  5. Häll upp i portionsglas.

    Ställ kallt i minst 2 timmar så att pannacottan stelnar.

    häll upp i portionsglas
    Häll upp i portionsglas. Låt stelna.
  6. Dekorera med t.ex. riven choklad, siktad florsocker, hallon eller blåbär, citronmeliss, syltade apelsinskal, strössel.

    Servera, ät och njut!

    garnera och servera chokladpannacottan
    Garnera och servera chokladpannacottan.

GI GI Tips:

Pannacotta har relativt lågt GI eftersom det inte innehåller så mycket socker i jämförelse med andra efterrätter.

planera Planeringstips:

Gör dem gärna upp till 2 dygn i förväg och garnera upp till några timmar i förväg.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp. Håller sig i minst 5 dagar.

Kommentarer till Chokladpannacotta

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Petter ✏️ Skrivet av Susanne
Haha, ja exakt så! Tycker till och med att mjölk/grädde med kakao i är ännu värre! Räcker att titta åt ett annat håll! ;-)
✏️ Skrivet av Petter
Vatten kokar vid 100 grader, mjölk när man vänder ryggen till :-)
💬 Svar till Kenneth ✏️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra att du gillade receptet! Ja det är ett klassiskt misstag. Det går fort! :)
✏️ Skrivet av Kenneth
Hej Susanne
Detta var jätte gott och väldigt enkelt att göra.
Tack så mycket!

Men ett tips till alla andra, lämna inte spisen för en sekund ens, trots varning i recept så missade jag detta.
Borta 10 sekunder och resulterade i ett chockladhav på spisen :)
💬 Svar till Maria ✏️ Skrivet av Susanne
Klicka på gelésocker i ingredienslistan för mer info. Agar agar har jag aldrig köpt själv men gissar på hälsokostbutik. Googla så hittar du förhoppningsvis! Lycka till! :)
💬 Svar till susnet ✏️ Skrivet av Maria
jaha,, snyggt men ursäkta att jag frågar mkt men vart köper man det?
💬 Svar till Maria ✏️ Skrivet av Susanne
Ja man kan göra pannacotta med gelésocker eller agar agar istället.
✏️ Skrivet av Maria
Kan man göra den utan gelatinblad?

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt |