Tack för alla toppenrecept du delar med dig av!
Hämtar alltid recept från din sida!👍😊
Utrustning:
Smält smöret på svag värme.
(Tag bort från värmen när drygt hälften smält så smälter resten av befintlig värme och smöret slipper bli onödigt varmt.)
Tag fram en form ca 20x30 cm. Klä den med bakplåtspapper om den inte har non-stick-beläggning.
Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och häll äggvitorna i en annan bunke. Bunken som äggvitorna läggs i måste vara fettfri och torr.
Tillsätt det hela ägget till äggulorna. Tillsätt även strösocker.
Vispa till en ljusgul pösig smet. Använd gärna elvisp med vispar.
Tillsätt bakpulvret. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt mjölet och det smälta smöret och vispa snabbt ihop till en jämn smet med elvisp ca 20 sekunder.
Bred ut smeten i den eventuellt bakplåtspapperklädda ugnsformen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 10 minuter tills den fått lite färg.
Gör under tiden toppingen.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Det ska gå att vända upp och ner på bunken.
Tillsätt strösocker och kokosflingor. Vänd försiktigt ned och rör om med en sked till en jämn smet.
Bred ut toppingen över kakan.
Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter i nedre delen av ugnen i 175°C tills den får guldgul färg.
Låt kakan svalna. Skär kakan i fyrkanter.
Tips för att undvika tillsatser:
Fria från tillsatser om du använder äkta smör.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i plastburk med lock. Lägg smörpapper mellan lagren. Kokosrutorna går bra att frysa och håller sig minst 3 månader i frysen.