Kokosrutor
Ingredienser:
Kakan:
Topping:
- 2 st äggvitor
- 1 dl strösocker
- 2 dl kokosflingor
Utrustning:
Ugn:
- Kakan: 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter
- Kakan med toppingen: 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smält smöret på svag värme.
(Tag bort från värmen när drygt hälften smält så smälter resten av befintlig värme och smöret slipper bli onödigt varmt.)
- 100 g smör
-
Tag fram en form ca 20x30 cm. Klä den med bakplåtspapper om den inte har non-stick-beläggning.
-
Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och häll äggvitorna i en annan bunke. Bunken som äggvitorna läggs i måste vara fettfri och torr.
-
Tillsätt det hela ägget till äggulorna. Tillsätt även strösocker.
Vispa till en ljusgul pösig smet. Använd gärna elvisp med vispar.
- 1 st ägg
- 1,5 dl strösocker
-
Tillsätt bakpulvret. Vispa till en jämn smet.
- 1 tsk bakpulver
-
Tillsätt mjölet och det smälta smöret och vispa snabbt ihop till en jämn smet med elvisp ca 20 sekunder.
- 2 dl vetemjöl
-
Bred ut smeten i den eventuellt bakplåtspapperklädda ugnsformen.
-
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 10 minuter tills den fått lite färg.
Gör under tiden toppingen.
-
Vispa äggvitorna till hårt skum. Det ska gå att vända upp och ner på bunken.
- 2 st äggvitor
-
Tillsätt strösocker och kokosflingor. Vänd försiktigt ned och rör om med en sked till en jämn smet.
- 1 dl strösocker
- 2 dl kokosflingor
-
Bred ut toppingen över kakan.
Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter i nedre delen av ugnen i 175°C tills den får guldgul färg.
-
Låt kakan svalna. Skär kakan i fyrkanter.
Topping:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring:
⭐ webmaster
Ibland blir det inte alltid som man vill, men när det kommer till bakning finns det alltid en anledning! Önska mig lycka till i framtiden haha :)
⭐ webmaster
Tack för alla toppenrecept du delar med dig av!
Hämtar alltid recept från din sida!👍😊