Apelsinmandelrutor med chokladtäcke
Supergoda kakor med mandelmassa, apelsin och choklad som är en väldigt fin smakkombination. Enkelt recept med få ingredienser som dessutom är naturligt glutenfritt och laktosfritt.
Tid: 1 timma och 20 minuter varav 30 minuter i ugnen
24 st
Ingredienser:
Till formen:
- ca 2 msk smör
- ca 2 msk potatismjöl
Kaka:
- 500 g mandelmassa
- 1 st apelsin
- 4 st ägg
Garnering:
- 100 g mörk choklad
Laktosfritt - Välj laktosfri mörk choklad.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st
ugnsform 20x30 cm och bakplåtspapper
eller aluminiumfolie - elvisp
- rivjärn
- citruspress
- ev. matberedare
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme eller varmluftsfunktion
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per kaka (45 g): 147 kalorier, 15 g kolhydrater, 8 g fett, 4 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Går bra att frysa, men chokladen kan bli lite fläckig i färgen men det är inget som jag bryr mig om. Håller sig 3-6 månader i frysen. Annars kan de förvaras i rumstemperatur ca 5 dagar eller kylskåp 2-3 veckor.
️ Skrivet av
De här blev extra goda. Tack för receptet! Gjorde mandelmassan själv (250g mandel, 250g florsocker och 1 äggvita).
️ Skrivet av
Gjorde på 400g mandelmassa (ett paket) och gick bra det med, men tyckte även jag att det kunde varit lite kraftigare apelsinsmak. Rev en hel, stor apelsin istället för en halv. Testar nog med två om jag gör om det!
webmaster
Svar till
nadia
️ Skrivet av
Nej, du kan inte utesluta mandelmassan i det här receptet. Då blir det typ ingen kaka.
️ Skrivet av
Hej! Undrar om man inte lägger till mandelmassan, blir den god ändå?
webmaster
Svar till
Aya
️ Skrivet av
Det står i receptbeskrivningen. Kul att du tycker om receptet!