Kall chilibéarnaisesås

En av mina favoriter av kalla såser som passar perfekt till grillat på sommaren är denna kalla chilibéarnaisesås som enkelt mixas ihop. Häll bara i alla ingredienser i ett mixerglas och mixa. Klart.
kall chilibéarnaisesås
Kall chilibéarnaise serverad.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 3-4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion beräknat på 4 portioner (66 g): 435 kalorier, 1 g kolhydrater, 48 g fett, 2 g protein

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Knäck ägget i en hög avlång burk som passar att mixa i. Tillsätt vitvinsvinäger, sambal oelek, salt, vitpeppar, dragon, persilja och rapsolja. Låt stå framme minst 10 minuter så att temperaturerna jämnas ut.

    (Det är viktigt att temperaturskillnaderna mellan de olika ingredienserna inte skiljer sig allt för mycket för då kan såsen skära sig.)

    kall chilibéarnaisesås steg 1: alla ingredienser i mixerglaset
    Alla ingredienser i mixerglaset.
  2. Mixa med en stavmixer. Placera den på botten av burken och kör på full effekt. Höj den sakta till toppen, totalt ca 20 sekunder brukar det ta. Det ska bli en fast sås.

    kall chilibéarnaisesås steg 2: mixern i mixerglaset
    Mixern i mixerglaset.
  3. Lägg upp beasåsen i en serveringsskål. Förvara i kylskåp.

    kall chilibéarnaisesås steg 3: chilibea klar
    Chilibea klar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 2 veckor i kylskåp.

Se även dessa recept

| Kalla såser |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer