| Smaksättning |

Risvinäger

risvinäger
Risvinäger är en asiatisk vinäger.

pil Recept med Risvinäger

Risvinäger är en asiatisk vinäger, framställd av ris. Risvinäger innehåller förutom risvinäger (99%) även salt, läs på förpackningen.

Risvinäger används bland annat till sushiris. Då blandar man risvinäger med socker och salt för att smaksätta riset och göra det klibbigare.

Om man jämför vitvinsvinäger med risvinäger så är risvinäger mildare och sötare i smaken och inte alls lika sur.

I recept där risvinäger anges så avses vit risvinäger men det finns även röd och svart risvinäger.

Risvinäger är förutom till sushi gott att använda i sallader.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

rice vinegar

Hitta Finns i affären:

Bland asiatiskt och andra sushi-tillbehör.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Håller sig ca 2 år, se bäst-före-datum på flaskan. Förvara öppnad flaska torrt och svalt utan direkt solljus.

Byt ut Ersätt med:

Vitvinsvinäger, men ta lite mindre mängd, späd med vatten och blanda ev. med lite socker eftersom risvinäger är mildare och sötare. 3 delar vitvinsvinäger och 1 del vatten kan vara lagom.

Måttomvandla risvinäger mellan vikt och volym

Konvertera risvinäger från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


sushirullar maki sushi

Sushirullar - Maki Sushi

Recept på sushirullar - maki sushi. Att göra sin egen sushi är enklare än man tror. Bilder steg för steg.

klocka Tid: ca 1 timme men om man förbereder riset ca 20 min