Risvinäger

Risvinäger är en asiatisk vinäger, framställd av ris. Risvinäger innehåller förutom risvinäger (99%) även salt, läs på förpackningen.
Risvinäger används bland annat till sushiris. Då blandar man risvinäger med socker och salt för att smaksätta riset och göra det klibbigare.
Om man jämför vitvinsvinäger med risvinäger så är risvinäger mildare och sötare i smaken och inte alls lika sur.
I recept där risvinäger anges så avses vit risvinäger men det finns även röd och svart risvinäger.
Risvinäger är förutom till sushi gott att använda i sallader.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av risvinäger.
Energi: | 18 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0.9 g (varav sockerarter: 0.9 g) |
Protein: | 0.2 g |
Fett: | 0.1 g (varav mättat fett: 0 g) |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Måttomvandla risvinäger mellan vikt och volym
Konvertera risvinäger från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Smaksättning |

Sushirullar - Maki Sushi
Recept på sushirullar - maki sushi. Att göra sin egen sushi är enklare än man tror. Bilder steg för steg.
