Risvinäger
Recept med Risvinäger
Näringsvärden
Vikt-Volym
Risvinäger är en asiatisk vinäger, framställd av ris. Risvinäger innehåller förutom risvinäger (99%) även salt, läs på förpackningen.
Risvinäger används bland annat till sushiris. Då blandar man risvinäger med socker och salt för att smaksätta riset och göra det klibbigare.
Om man jämför vitvinsvinäger med risvinäger så är risvinäger mildare och sötare i smaken och inte alls lika sur.
I recept där risvinäger anges så avses vit risvinäger men det finns även röd och svart risvinäger.
Risvinäger är förutom till sushi gott att använda i sallader.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av risvinäger.
Energi: | 18 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0.9 g (varav sockerarter: 0.9 g) |
Protein: | 0.2 g |
Fett: | 0.1 g (varav mättat fett: 0 g) |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
rice vinegarFinns i affären:
Bland asiatiskt och andra sushi-tillbehör.Hållbarhet och förvaring:
Håller sig ca 2 år, se bäst-före-datum på flaskan. Förvara öppnad flaska torrt och svalt utan direkt solljus.Ersätt med:
Vitvinsvinäger, men ta lite mindre mängd, späd med vatten och blanda ev. med lite socker eftersom risvinäger är mildare och sötare. 3 delar vitvinsvinäger och 1 del vatten kan vara lagom.Vad väger risvinäger?
Måttomvandla risvinäger mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Smaksättning |
Sushirullar - Maki Sushi
Recept på sushirullar - maki sushi. Att göra sin egen sushi är enklare än man tror. Bilder steg för steg.