Inlagd ingefära, gari

inlagd ingefära
Inlagd ingefära - gari, är ett standardtillbehör till sushi och sashimi.

Inlagda ingefära - gari, är tunt skivad ingefära som är inlagd i vinäger (helst risvinäger), socker och salt.

Gari är vanligt förekommande som tillbehör i det asiatiska köket i synnerhet det japanska till rätter som sushi och sashimi.

Inlagd ingefära har många hälsosamma egenskaper. Det är många som tycker att smaken kan vara lite stark första gången man smaker och att smaken påminner om en parfym men det är oftast övergående och sedan tycker man det smakar riktigt gott.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Innehåller ofta citronsyra, sötningsmedel och konserveringsmedel. Läs på förpackningen.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av inlagd ingefära.

Energi: 16 kcal
Kolhydrater: 13 g
Protein: 0.1 g
Fett: 0.2 g (varav mättat fett: 0.1 g)

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

sushi ginger

Hitta Finns i affären:

Bland asiatiskt.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Oöppnad burk håller sig ca 1-2 år, se bäst-före-datum och kan förvaras i rumstemperatur. Öppnad burk förvaras i kylskåp och håller sig då ca 1 månad.

Sedlar Pris:

ca 25 kr för en burk på 145 g

Liknande ingredienser

| Inläggningar |


sushirullar maki sushi

Sushirullar - Maki Sushi

Recept på sushirullar - maki sushi. Att göra sin egen sushi är enklare än man tror. Bilder steg för steg.

klocka Tid: ca 1 timme men om man förbereder riset ca 20 min

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer