Inlagd ingefära, gari

inlagd ingefära
Inlagd ingefära - gari, är ett standardtillbehör till sushi och sashimi.

Inlagda ingefära - gari, är tunt skivad ingefära som är inlagd i vinäger (helst risvinäger), socker och salt.

Gari är vanligt förekommande som tillbehör i det asiatiska köket i synnerhet det japanska till rätter som sushi och sashimi.

Inlagd ingefära har många hälsosamma egenskaper. Det är många som tycker att smaken kan vara lite stark första gången man smaker och att smaken påminner om en parfym men det är oftast övergående och sedan tycker man det smakar riktigt gott.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Innehåller ofta citronsyra, sötningsmedel och konserveringsmedel. Läs på förpackningen.

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av inlagd ingefära.

Energi: 16 kcal
Kolhydrater: 13 g
Protein: 0.1 g
Fett: 0.2 g (varav mättat fett: 0.1 g)

Tips och info

Engelskt namn:

sushi ginger

Finns i affären:

Bland asiatiskt.

Hållbarhet och förvaring:

Oöppnad burk håller sig ca 1-2 år, se bäst-före-datum och kan förvaras i rumstemperatur. Öppnad burk förvaras i kylskåp och håller sig då ca 1 månad.

Pris:

ca 25 kr för en burk på 145 g

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Inläggningar |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest