Sushiris

sushiris
Japanskt sushiris som blir vitt och klibbigt ris - perfekt till sushi.

pil Recept med Sushiris

Sushiris är en japansk sorts rundkornigt ris. Riset är vitt och blir väldigt klibbigt när man kokar det enligt receptet på sushiris. Sushiris används till att göra sushi.

Man måste dock inte köpa detta särskilda sushiris om man vill göra sushi, rundkornigt ris - grötris (som används bland annat till att koka risgrynsgröt) går också bra.

Så kokar du sushiris

Räkna med att 250 g ris (2,75 dl) räcker till 4 sushirullar - maki sushi, lagom till 4 portioner.

  1. Skölj 250 g (2,75 dl) sushiris noggrant i kallt vatten i en sil och låt rinna av.
  2. Häll sedan riset i en skål och häll på nytt kallt vatten så riset täcks. Låt stå 20 minuter.
  3. Skölj riset igen i en sil och låt rinna av.
  4. Häll riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten.
  5. Låt koka upp. Sänk värmen till lägsta och lägg på ett lock. Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.
  6. Ta bort kastrullen från värmen och låt riset svalna till rumstemperatur.
  7. Blanda 2 tsk risvinäger med 2 tsk strösocker, rör tills sockret lösts upp. Blanda sedan detta med riset.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland asiatiskt och andra sushiprodukter.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Svalt och torrt, förslut öppnad förpackning eller häll upp riset i en lufttät burk med lock. Håller sig ca 2 år, se bäst-före-datum på förpackningen.

Byt ut Ersätt med:

Rundkornigt ris (grötris).

Måttomvandla sushiris mellan vikt och volym

Konvertera sushiris från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Anna Nassanian
Hej!

Jag bor utomlands och har hört att man kan använda Sushiris för att koka risgrynsgröt. Jag har precis fått en Slow-Cooker och läser att man kan koka gröten i den, men min fråga är: törs man använda Sushiris att koka gröten i Slow-Cooker?

Ber om ursäkt för min förvirrade fråga! :D
💬 Svar till Daniel ✏️ Skrivet av Susanne
Nej det verkar som leverantören gett fel information. Dock är det nästintill rätt om jag tittar på de högst uppmätta värden. Det verkar som mätvärdet kan variera mellan 85 - 95 g om jag kollar olika källor. Så om man väljer det högsta värdet i spannet så är det ju väldigt lite som skiljer till 100 men självklart vill jag ha så rättvisande värden som möjligt. Så jag ändrar nu till att 1 dl sushiris väger 90 g vilket gör att 250 g sushiris blir ca 2,75 dl. Återkom gärna om du har fler synpunkter! Tack för att du påpekade detta! 👍
✏️ Skrivet av Daniel
250g ris motsvarar inte 2.5 dl

Liknande ingredienser

| Ris, potatis, pasta |


sushirullar maki sushi

Sushirullar - Maki Sushi

Recept på sushirullar - maki sushi. Att göra sin egen sushi är enklare än man tror. Bilder steg för steg.

klocka Tid: ca 1 timme men om man förbereder riset ca 20 min