| Ris, potatis, pasta |

Sushiris

sushiris
Japanskt sushiris som blir vitt och klibbigt ris - perfekt till sushi.

pil Recept med Sushiris

Sushiris är en japansk sorts rundkornigt ris. Riset är vitt och blir väldigt klibbigt när man kokar det enligt receptet på sushiris. Sushiris används till att göra sushi.

Man måste dock inte köpa detta särskilda sushiris om man vill göra sushi, rundkornigt ris - grötris (som används bland annat till att koka risgrynsgröt) går också bra.

Så kokar du sushiris

Räkna med att 250 g ris (2,5 dl) räcker till 4 sushirullar - maki sushi, lagom till 4 portioner.

  1. Skölj 250 g (2,5 dl) sushiris noggrant i kallt vatten i en sil och låt rinna av.
  2. Häll sedan riset i en skål och häll på nytt kallt vatten så riset täcks. Låt stå 20 minuter.
  3. Skölj riset igen i en sil och låt rinna av.
  4. Häll riset i en kastrull och häll på 4 dl vatten.
  5. Låt koka upp. Sänk värmen till lägsta och lägg på ett lock. Låt stå 10 minuter eller tills vattnet har absorberats.
  6. Ta bort kastrullen från värmen och låt riset svalna till rumstemperatur.
  7. Blanda 2 tsk risvinäger med 2 tsk strösocker, rör tills sockret lösts upp. Blanda sedan detta med riset.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland asiatiskt och andra sushiprodukter.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Svalt och torrt, förslut öppnad förpackning eller häll upp riset i en lufttät burk med lock. Håller sig ca 2 år, se bäst-före-datum på förpackningen.

Byt ut Ersätt med:

Rundkornigt ris (grötris).

Måttomvandla sushiris mellan vikt och volym

Konvertera sushiris från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


sushirullar maki sushi

Sushirullar - Maki Sushi

Recept på sushirullar - maki sushi. Att göra sin egen sushi är enklare än man tror. Bilder steg för steg.

klocka Tid: ca 1 timme men om man förbereder riset ca 20 min