Grötris (rundkornigt ris)

grötris (rundkornigt ris)
Grötris (rundkornigt ris).

pil Recept med Grötris (rundkornigt ris)

Grötris är rundkornigt ris som används till risgrynsgröt, risgrynspudding, Ris à la Malta m.m.

När man kokar grötris så kokar kornen sönder och sväller.

Omvandling

  • 100 g = 1,1 dl
  • 1 dl = 90 g
  • 1 dl okokt ris = 4-5 dl kokt

Använd måttomvandlingsfunktionen nedan för att omvandla mellan vikt och volym.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland ris.

Tummen upp GI tips:

Grötris har högt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur. Brukar hålla sig 1-2 år, se bäst före datum.

Måttomvandla grötris mellan vikt och volym

Konvertera grötris från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Liknande ingredienser

| Ris, potatis, pasta |


risgrynsgröt

Risgrynsgröt

God klassisk risgrynsgröt som är enkel att göra och som inte bränner fast. Servera med mjölk och kanel eller saftsås.

klocka Tid: 2 timmar