Rättika

rättika
Rättika.

Rättika är en rotfrukt som ser ut ungefär som en vit stor morot. Smaken och konsistensen påminner om rädisa.

Rättika är ett bra substitut till potatis för den som vill äta lågkolhydratkost, LCHF. Rättika innehåller väldigt lite kolhydrater, endast 2,3 g per 100 g.

Rättika är även god rå i sallader och till wok och grytor. I Kina och Japan är rättika mycket populärt och serveras bland annat som tillbehör till sushirätter.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rättika.

Energi: 18 kcal
Kolhydrater: 2.5 g
Protein: 1 g
Fett: 0.1 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Finns i grönsaksdisken året runt i välsorterade butiker, både svensk och importerad.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp precis som andra grönsaker.

Sedlar Pris:

ca 30 kr/kg

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Liknande ingredienser

| Rotfrukter |


rättikagratäng

Rättikagratäng

Recept på rättikagratäng eller "Potatisgratäng" LCHF. Minst lika god som potatisgratäng med med få kolhydrater.

klocka Tid: 1 timme