Rättika

rättika
Rättika.

Rättika är en rotfrukt som ser ut ungefär som en vit stor morot. Smaken och konsistensen påminner om rädisa.

Rättika är ett bra substitut till potatis för den som vill äta lågkolhydratkost, LCHF. Rättika innehåller väldigt lite kolhydrater, endast 2,3 g per 100 g.

Rättika är även god rå i sallader och till wok och grytor. I Kina och Japan är rättika mycket populärt och serveras bland annat som tillbehör till sushirätter.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av rättika.

Energi: 18 kcal
Kolhydrater: 2.5 g
Protein: 1 g
Fett: 0.1 g

Tips och info

Finns i affären:

Finns i grönsaksdisken året runt i välsorterade butiker, både svensk och importerad.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp precis som andra grönsaker.

Pris:

ca 30 kr/kg

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Rotfrukter |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest