| GI Recept | Huvudrätter | LCHF | Nötkött |

Kalvstek

Kalvstek är enkelt att göra och köttet räcker till många portioner. Se bara till att planera maten så den blir klar i tid!
Kalvstek
Uppskuren kalvstek.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 2 ½ timme, varav 10 min effektivt arbete
Portioner 10 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Marqués de Cáceres (nr 2734)

Gör så här:

  1. Salta och peppra i en ugnsform som är något större än kalvsteken.

  2. Lägg kalvsteken i ugnsformen och salta och peppra ovanpå steken.

  3. Stick in en köttermometer med spetsen i mitten av steken.

  4. Stek i nedre delen av ugnen i 125°C till termometern visar 65°C för mediumstekt eller 70°C för välstekt.

  5. Låt steken svalna i rumstemperatur eller svalare tills den blir ljummen eller svalare. Ta bort eventuellt nät när det svalnat. Skär köttet i tunna skivor och servera ljummet eller kallt.

    (Det är inte att rekommendera att skära upp steken när den är för varm eftersom köttsaften då rinner ut och köttet blir mindre saftigt.)

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 kalvstek
1. Salt och peppar.
instruktion steg 2 kalvstek
2. Kalvsteken, salt och peppar ovanpå.
instruktion steg 3.1 kalvstek
3.1. Stick in en stektermometer.
instruktion steg 3.2 kalvstek
3.2. Redo för ugnen.
instruktion steg 4 kalvstek
4. Stek i ugnen.
instruktion steg 5.1 kalvstek
5.1. Färdig kalvstek.
instruktion steg 5.2 kalvstek
5.2. Dags att skiva upp.
instruktion steg 5.3 kalvstek
5.3. Skiva upp kalvsteken.
instruktion steg 5.4 kalvstek
5.4. Skivad kalvstek redo att serveras.

servera Serveringstips:

Servera gärna med ugnsbakad potatis i någon form, en god sås och grönsaker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Färdig kalvstek håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även bra att frysa och håller sig då minst 6 månader.