Stick in en köttermometer med spetsen i mitten av steken.
Stick in en stektermometer.Redo för ugnen.
Stek i nedre delen av ugnen i 125°C till termometern visar 65°C för mediumstekt eller 70°C för välstekt.
Stek i ugnen.
Låt steken svalna i rumstemperatur eller svalare tills den blir ljummen eller svalare. Ta bort eventuellt nät när det svalnat. Skär köttet i tunna skivor och servera ljummet eller kallt.
(Det är inte att rekommendera att skära upp steken när den är för varm eftersom köttsaften då rinner ut och köttet blir mindre saftigt.)
Färdig kalvstek.Dags att skiva upp.Skiva upp kalvsteken.Skivad kalvstek redo att serveras.
Servera gärna med ugnsbakad potatis i någon form, en god sås och grönsaker.
Hållbarhet och förvaring
Färdig kalvstek håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även bra att frysa och håller sig då minst 6 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Inga-Lill Klaréus
Svenskt.kött. Gick inre att äta. Segt som bara den
125grader i ugn tills köttet var 65 grader
webmaster
Svar till
Leffe
️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra och tack för tips med katrinplommon, jag förstår att det blev gott! :)
️ Skrivet av Leffe
Gjorde kalvsteken i en stekgryta, kastade med ett gäng katrinplommon också, resultatet blev mycket bra o uppskattat, såsen blev mycket god tack vare plommonen i spadet.
️ Skrivet av Kalle
Lika enkelt och lite godare är att hälla i 1-2 dl vitt vin, och någon matsked smör i botten på grytan.