
⭐ webmaster
Utrustning:
Salta och peppra i en ugnsform som är något större än kalvsteken.
Lägg kalvsteken i ugnsformen och salta och peppra ovanpå steken.
Stick in en köttermometer med spetsen i mitten av steken.
Stek i nedre delen av ugnen i 125°C till termometern visar 65°C för mediumstekt eller 70°C för välstekt.
Låt steken svalna i rumstemperatur eller svalare tills den blir ljummen eller svalare. Ta bort eventuellt nät när det svalnat. Skär köttet i tunna skivor och servera ljummet eller kallt.
(Det är inte att rekommendera att skära upp steken när den är för varm eftersom köttsaften då rinner ut och köttet blir mindre saftigt.)
Serveringstips:
Servera gärna med ugnsbakad potatis i någon form, en god sås och grönsaker.
Hållbarhet och förvaring:
Färdig kalvstek håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även bra att frysa och håller sig då minst 6 månader.
| GI Recept | Huvudrätter | LCHF | Nötkött |