Pesto
💬 0 kommentarer



Ingredienser:
- 100 g parmesanost
- 2 krukor basilika
- 1 klyfta vitlök
- 50 g pinjenötter
- 1,5 dl olivolja
- 0,75 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- ev. 2 tsk pressad citron



Utrustning:
Gör så här:
-
Riv parmesanosten, använd gärna matberedare om den har rivskiva.
- 100 g parmesanost
-
Tillsätt övriga ingredienser samt den rivna parmesanosten i en matberedare monterad med kniv.
Använd både blad och stammar på basilikan om inte stammarna är allt för hårda. Skala vitlöksklyftan. Tillsätt pinjenötter, olivolja, salt, svartpeppar och ev. pressad citron.
Mängden "2 krukor basilika" är alltså sådana krukor med basilika man köper i affären, odlar du själv så uppskatta ungefär, det är inte så noga.
- 2 krukor basilika
- 1 klyfta vitlök
- 50 g pinjenötter
- 1,5 dl olivolja
- 0,75 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- ev. 2 tsk pressad citron
Alla ingredienser i matberedare. -
Mixa i matberedaren till en jämn grön smet.Smaka av. Tillsätt ev. mer av t.ex. salt och citron efter behag och mixa igen så det blir blandat. När du är nöjd med smaken, häll upp i burkar. Förvara i kylskåp eller frys in.
Mixad pesto.
Hållbarhet och förvaring:
| Tillbehör |