| Fisk och skaldjur | GI Recept | LCHF |

Lax med krämigt gräslökstäcke

Supergott och superenkelt recept på ugnsstekt lax med ett krämigt gräslökstäcke bestående av färskost och gräslök på en bädd av wokgrönsaker.
lax med krämigt gräslökstäcke
Lax med ett täcke av färskost och gräslök serverad med grönsaker.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Tina laxen om den är fryst. Låt wokgrönsakerna tina också så att de blir halvtinade.

    Lägg wokgrönsakerna i en ugnsform och lägg laxfilébiten (eller bitarna) ovanpå.

    wokgrönsaker i ugnsform
    Wokgrönsaker i ugnsform.
    wokgrönsaker och lax
    Wokgrönsaker och lax.
  2. Salta och peppra efter behag på laxen (angivna mått är riktlinjer).

    salt och peppar på lax
    Salt och peppar på laxen.
  3. Ställ in i mitten av ugnen i 200°C ca 20-25 minuter eller tills laxen är klar.

    (Tiden kan behöva ökas om det är en hel bit laxfilé, portionsbitar går fortare, likaså kan lite mer tid behövas om wokgrönsakerna är genomfrusna. Man ser enklast att laxen är klar genom att provskära, fiskköttet ska falla isär.)

    Under tiden laxen är i ugnen - gör gräslökstäcket (se nästa steg).

    färdigstekt lax
    Färdigstekt lax.
  4. Hacka gräslöken i små bitar och lägg i en skål. (Om du först sköljer gräslöken, torka av den för att undvika extra vätska i täcket som kommer göra det rinnigt.)

    Tillsätt färskosten och blanda med den hackade gräslöken.

    hackad gräslök
    Hackad gräslök.
    färskost tillsatt
    Färskost tillsatt.
    färskost och gräslök blandat
    Färskost och gräslök blandat.
  5. När laxen är klar, ta ut den från ugnen och bred på färskost- och gräslöksröran som ett täcke på laxen.

    Ställ in ytterligare ca 3 minuter i ugnen, bara så att det röran blir lite ljummen.

    Servera!

    färskoströran utbredd
    Färskoströran utbredd.
    färdig lax med gräslökstäcke
    Färdig lax med gräslökstäcke.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven mat i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer

Skriv en kommentar