
webmaster
Tina laxen om den är fryst. Låt wokgrönsakerna tina också så att de blir halvtinade.
Lägg wokgrönsakerna i en ugnsform och lägg laxfilébiten (eller bitarna) ovanpå.
Salta och peppra efter behag på laxen (angivna mått är riktlinjer).
Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 20-25 minuter eller tills laxen är klar.
(Tiden kan behöva ökas om det är en hel bit laxfilé, portionsbitar går fortare, likaså kan lite mer tid behövas om wokgrönsakerna är genomfrusna. Man ser enklast att laxen är klar genom att provskära, fiskköttet ska falla isär.)
Under tiden laxen är i ugnen - gör gräslökstäcket (se nästa steg).
Hacka gräslöken i små bitar och lägg i en skål. (Om du först sköljer gräslöken, torka av den för att undvika extra vätska i täcket som kommer göra det rinnigt.)
Tillsätt färskosten och blanda med den hackade gräslöken.
När laxen är klar, ta ut den från ugnen och bred på färskost- och gräslöksröran som ett täcke på laxen.
Ställ in ytterligare ca 3 minuter i ugnen, bara så att det röran blir lite ljummen.
Servera!