| Fisk och skaldjur | GI Recept | LCHF | Lunch |

Lax med kall dillsås

Supergott och enkelt recept på lax med en god kall dillsås. Servera gärna med kokt potatis och grönsaker.
lax med kall dillsås
Lax med kall dillsås serverad med kokt potatis.
Timglas Tid: 35 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

Kall dillsås:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Lägg laxfilé i en ugnsform. Salta och peppra.

    (Ett tips för att spara tid och slippa diska är att lägga bakplåtspapper i formen.)

    instruktion steg 1.1 lax med kall dillsås
    Laxfilé i ugnsform med bakplåtspapper.
    instruktion steg 1.2 lax med kall dillsås
    Salt och peppar (eller citronpeppar).
  2. Stek mitt i ugnen i 175°C ca 25-30 minuter tills laxen är genomstekt.

    Gör under tiden den kalla dillsåsen och koka potatis och/eller grönsaker som du vill servera med.

    instruktion steg 2 lax med kall dillsås
    Stek i ugnen.
  3. Kall dillsås:

  4. Mät upp gräddfil, majonnäs, salt och hackad dill (går bra med fryst) i en bunke.

    instruktion steg 3 lax med kall dillsås
    Såsingredienser.
  5. Blanda. Klart!

    Ställ in i kylskåp fram till servering.

    instruktion steg 4 lax med kall dillsås
    Blanda.
  6. Servera den färdiga laxen med den kalla dillsåsen och andra tillbehör som t.ex. kokt potatis och grönsaker.

    instruktion steg 5 lax med kall dillsås
    Färdigstekt lax.

servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis och grönsaker.

LCHF LCHF Tips:

Servera med t.ex. kokt blomkål och broccoli istället för potatis.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven mat i kylen där det håller sig minst 3 dygn.

Kommentarer till Lax med kall dillsås

Skriv en kommentar

person Svar till Lotta penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Lotta
Otroligt gott och enkelt. Den kalla såsen är jättegod! :) Tack för goda recept!