Lax med kall dillsås



Ingredienser:
- 1 kg laxfilé
- salt
- peppar
- eller citronpeppar
Kall dillsås:

Gör så här:
-
Lägg laxfilé i en ugnsform. Salta och peppra.
(Ett tips för att spara tid och slippa diska är att lägga bakplåtspapper i formen.)
- 1 kg laxfilé
- salt
- peppar
- eller citronpeppar
Laxfilé i ugnsform med bakplåtspapper. Salt och peppar (eller citronpeppar). -
Stek mitt i ugnen i 175°C ca 25-30 minuter tills laxen är genomstekt.
Gör under tiden den kalla dillsåsen och koka potatis och/eller grönsaker som du vill servera med.
Stek i ugnen. -
Mät upp gräddfil, majonnäs, salt och hackad dill (går bra med fryst) i en bunke.
Såsingredienser. -
Blanda. Klart!
Ställ in i kylskåp fram till servering.
Blanda. -
Servera den färdiga laxen med den kalla dillsåsen och andra tillbehör som t.ex. kokt potatis och grönsaker.
Färdigstekt lax.
Kall dillsås:
Serveringstips:
Servera med kokt potatis och grönsaker.
LCHF Tips:
Servera med t.ex. kokt blomkål och broccoli istället för potatis.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara överbliven mat i kylen där det håller sig minst 3 dygn.
| Fisk och skaldjur | GI Recept | LCHF | Lunch |

⭐ webmaster