Kall dillsås

Jättegod och enkel kall dillsås. Passar perfekt att servera till fiskrätter.
Kall dillsås
Tid: 5 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp gräddfil, majonnäs, salt och hackad dill (går bra med fryst) i en bunke.

    ingredienserna till kall dillsås
    Ingredienserna till kall dillsås.
  2. Blanda. Klart!

    Ställ in i kylskåp fram till servering.

    dillsåsen blandad och klar
    Dillsåsen blandad och klar.

GI Tips

Såsen har lågt GI.

LCHF Tips

Såsen passar utmärkt om man följer LCHF.

Hållbarhet och förvaring

Förvara såsen i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Jamila
Hej, tack för alla recept och jag har en fråga.

Vad man kan använda till soppa instand av visp grädde?
Tack, vänliga Jamila Noori
Skrivet av Felix
Ska plocka svamp på måndag tisdag onsdag torsdag fredag
Skrivet av BigIngo
Ojj, vad sugen jag blev på en räkmacka helt plötsligt när jag såg denna, räkor får man aldrig för mycket av, mums!!!
Skrivet av Susanne
Svar till Olof Wein-Berger: Jag kan hålla med om det så jag har ändrat i receptet till 2-4 portioner för det beror ju på om du äter smörgåsen som en enklare kvällsmat eller till lunch eller middag. Beställer man en räksmörgås på en finare restaurang i Göteborg så tror jag inte att det är ovanligt med ett halvt kilo räkor på den.
Skrivet av Olof Wein-Berger
1 kg räkor, 4-6 skivor bröd . . . . . Receptet är lite väl mastigt för 2 portioner.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest