| Ris, potatis, pasta |

nudlar

fullkornsnudlar
Fullkornsnudlar från Santa Maria.

pil Recept med nudlar

Nudlar finns i olika former tillverkade av olika råvaror som ris och vetemjöl. Det som är gemensamt för alla sorterna är att de går snabbt att tillaga och innehåller mycket snabba kolhydrater.

Nudlarna kokas i vatten med lite salt i några minuter (läs på förpackningen). Därefter häller man av vattnet och nudlarna är klara att servera.

Nudlar passar utmärkt till asiatiska rätter som wok men kan egentligen ätas till det mesta och ersätta pasta och ris.

Välj fullkornsnudlar för ett nyttigare alternativ än vanliga nudlar. Nudlarna innehåller 10% kostfiber och är gjorda på fullkornsmjöl av vete.

Innehållsinformation

gul flagga Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Läs på förpackningen.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

gul flagga Glutenfritt:  Kan innehålla gluten

Risnudlar är glutenfria medan många andra sorter innehåller gluten. Läs på förpackningen.

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

noodles

Hitta Finns i affären:

På asiatiska avdelningen, thailändskt specifikt men kan också finnas bland pasta och ris.

Tummen upp GI tips:

Fullkornsnudlar har lite lägre GI men nudlar bör generellt undvikas om man vill äta mat med lägre GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvaras torrt i rumstemperatur eller svalare. Håller sig i ca 2 år, se bäst före datum på förpackningen.

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Näringsvärde på fullkornsnudlar per 100 g: protein 15 g, kolhydrat 62 g, fett 3 g, kostfiber 10 g.

Byt ut Ersätt med:

Pasta, bulgur, couscous.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser