
⭐ webmaster
Recept med Muskotnöt
Näringsvärden
Vikt-Volym
Muskotnöt är kärnan i frukten på muskotträd som växer i Indonesien, Sydamerika och Västindien.
Muskot är en fin mild, men stark aromatisk krydda som dämpar fadd smak och ger en lite speciell pepprig smak som man får använda med måtta så att den inte dominerar.
Muskot passar t.ex. bra i stuvade makaroner, potatismos, stuvad potatis, stuvade grönsaker, béchamelsås, lasagne, spenat, ost- och äggrätter. Den används även i vissa bakverk.
Muskotnöt ingår ofta som ingrediens i korv t.ex. falukorv, prinskorv och wienerkorv där den bidrar med sin speciella pepprighet.
Det rekommenderas att köpa hela muskotnötter och riva dem själv för bästa resultat.
I stora mängder är muskot giftigt men i de mängder man har i matlagning är det ingen fara.
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av muskotnöt.
Energi: | 506 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 28.5 g (varav sockerarter: 3.0 g) |
Protein: | 5.8 g |
Fett: | 36.3 g |
Fibrer: | 20.8 g |
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Kryddor |
Kanelsnittar är goda småkakor smaksatta med kanel och ev. muskotnöt. Enkelt recept på knapriga kakor som smakar lite åt pepparkakshållet.
Enkelt recept på en mycket god ostpaj med skinka. Enkel pajdeg med en fyllning av skinka, riven ost, mjölk, ägg och kryddor. 6 portioner.
Snabbt och gott recept på pasta med skinksås. Bilder steg för steg! Koka pasta och gör under tiden skinksåsen.
Här är ett enkelt recept på stuvade makaroner. 4 port. Tid: 30 min. Koka upp mjölken...