Fläskpannkaka LCHF

Mycket god LCHF-Fläskpannkaka. Enkelt recept som innehåller mycket protein och fett och få kolhydrater. Gott och mättande.
lchf-fläskpannkaka
LCHF-Fläskpannkaka serverad med frysta lingon.
Timglas Tid: ca 40 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Skär bacon i mindre bitar (om du inte köpt färdigtärnat bacon). Fördela baconet i en ugnsform ca 30 x 40 cm.

    Tips: Använd en bra ugnsform med keramisk beläggning som inget fastnar på, annars är ett tips att använda bakplåtspapper.

    • 3 pkt à 120-140 g bacon
    bacon i ugnsform
    Bacon i ugnsform.
  2. Ställ in baconet i mitten av ugnen i 225°C ca 10 minuter tills baconet ser stekt ut och fått lite färg.

    stekt bacon
    Stekt bacon.
  3. Knäck äggen i en bunke och häll på grädden.

    Vispa ihop med en handvisp.

    knäckta ägg
    Knäckta ägg.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
    ägg och vispgrädde
    Ägg och vispgrädde.
  4. Tillsätt keson. Blanda ihop till en jämn smet. Tänk på att inte vispa för mycket, det räcker att det blandar sig.

    keso tillsatt
    Keso tillsatt.
    färdig smet
    Färdig smet.
  5. Riv osten om du inte köpt färdigriven.

    Strö över den rivna osten på baconet och häll sedan på äggstanningen.

    • 150 g mild ost
    bacon och riven ost
    Bacon och riven ost.
    smeten påhälld
    Smeten påhälld.
  6. Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter till fläskpannkakan fått fin färg.

    färdiggräddad lchf-fläskpannkaka
    Färdiggräddad LCHF-fläskpannkaka.
  7. Servera med frysta lingon (som tinar av värmen från fläskpannkakan).

    lchf-fläskpannkakan serverad
    LCHF-fläskpannkakan serverad.

servera Serveringstips:

Servera gärna med sallad eller kokt broccoli.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven fläskpannkaka i kylen där den håller sig minst 5 dygn. Går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer till Fläskpannkaka LCHF

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Erika
Tack för korrigeringen, den blev jättegod hursomhelst!!
besökare Svar till Erika penna Skrivet av Susanne
Jag ber om ursäkt för felaktigheten, det är 30x40 cm som är korrekt. Du har tagit en hälften så stor form och då förlängs gräddningstiden. Jag rekommenderar att använda en 30x40 cm form nästa gång så blir fläskpannkakan så som det är tänkt. Jag uppdaterar nu receptet så det står rätt överallt.
penna Skrivet av Erika
Ahhh... Nu gör jag denna i 20-30cm:s form eftersom det står så först i receptet. Men den ser inte färdig ut efter 20 min. Sen är jag att det på ett annat ställe i receptet står att formen skal bra a30x40... Vilket är de rätta måtten?
penna Skrivet av Sandra
Mums vad gott!
besökare Svar till Ylva penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om det! Tack för bra förslag med chili!
penna Skrivet av Ylva
Vansinnigt gott!!
Jag tillsatte lite chili bara men höll mig annars till receptet. Mums!
besökare Svar till ann-louise penna Skrivet av Susanne
Fläsket kan uteslutas. Eller ta någon grönsak eller svamp? Skriv gärna hur det blev om du provar något!
penna Skrivet av ann-louise
Vad kan jag använda istället för fläsk om jag är vegetarian?
penna Skrivet av Lise-Lotte Sandberg
Fantastiskt god
penna Skrivet av Lotta A
Fantastiskt god fläskpannkaka. Den kommer jag att göra fler gånger.

Läs alla 15 kommentarer

Se även dessa recept

| LCHF | Lunch |