Fläskpannkaka LCHF
Ingredienser:
- ca 400 g (3 frp à ca 140 g) bacon
- 8 st ägg
- 1,5 dl vispgrädde
- 250 g keso
- 150 g mild ost
Servering:
- ca 0,5 dl frysta lingon
Utrustning:
- 1 st ugnsform ca 30x40 cm
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
-
Skär bacon i mindre bitar (om du inte köpt färdigtärnat bacon). Fördela baconet i en ugnsform ca 30 x 40 cm.
Tips: Använd en bra ugnsform med keramisk beläggning som inget fastnar på, annars är ett tips att använda bakplåtspapper.
- ca 400 g (3 frp à ca 140 g) bacon
Bacon i ugnsform. -
Ställ in baconet i mitten av ugnen i 225°C ca 10 minuter tills baconet ser stekt ut och fått lite färg.
Stekt bacon. -
Knäck äggen i en bunke och häll på grädden.
Vispa ihop med en handvisp.
- 8 st ägg
- 1,5 dl vispgrädde
Knäckta ägg.
Smeten blandad.
Ägg och vispgrädde. -
Tillsätt keson. Blanda ihop till en jämn smet. Tänk på att inte vispa för mycket, det räcker att det blandar sig.
- 250 g keso
Keso tillsatt.
Färdig smet. -
Riv osten om du inte köpt färdigriven.
Strö över den rivna osten på baconet och häll sedan på äggstanningen.
- 150 g mild ost
Bacon och riven ost.
Smeten påhälld. -
Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter till fläskpannkakan fått fin färg.
Färdiggräddad LCHF-fläskpannkaka. -
Servera med frysta lingon (som tinar av värmen från fläskpannkakan).
- ca 0,5 dl frysta lingon
LCHF-fläskpannkakan serverad.
Näringsvärden
Matlåda
Serveringstips
Hållbarhet och förvaring
webmaster
webmaster
webmaster
webmaster
webmaster
Jag tillsatte lite chili bara men höll mig annars till receptet. Mums!
webmaster
webmaster
webmaster
Ostkaka LCHF
Glutenfria Pannkakor LCHF
Glass LCHF - Grundrecept
Blomkålsmos
Kanelkesella
Blåbärssmoothie LCHF
Baconinlindad halloumi
Gratinerad kassler med svampstuvning