Utrustning:
Skär bacon i mindre bitar (om du inte köpt färdigtärnat bacon). Fördela baconet i en ugnsform ca 30 x 40 cm.
Tips: Använd en bra ugnsform med keramisk beläggning som inget fastnar på, annars är ett tips att använda bakplåtspapper.
Ställ in baconet i mitten av ugnen i 225°C ca 10 minuter tills baconet ser stekt ut och fått lite färg.
Knäck äggen i en bunke och häll på grädden.
Vispa ihop med en handvisp.
Tillsätt keson. Blanda ihop till en jämn smet. Tänk på att inte vispa för mycket, det räcker att det blandar sig.
Riv osten om du inte köpt färdigriven.
Strö över den rivna osten på baconet och häll sedan på äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter till fläskpannkakan fått fin färg.
Servera med frysta lingon (som tinar av värmen från fläskpannkakan).
Näringsvärden
Matlåda
Serveringstips
Hållbarhet och förvaring
Det är frivilligt att ange sin epostadress.
Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM!
Din epostadress används till att:
Det är frivilligt att sätta betyg.
Sätt endast betyg om du gjort receptet.
Förklara varför du satt det betyg du satt.
Visa alla kommentarer