Hem> Tillbehör> Baconinlindad halloumi

Baconinlindad halloumi

Supergott och enkelt tillbehör till grillat är baconinlindad halloumi som är precis som det låter - halloumi inlindad i bacon som man grillar.
baconinlindad halloumi
Baconinlindad halloumi, gott grilltillbehör.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 10 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Skär halloumi eller grilloumi i avlånga stavar, inte för tunna och gärna så många i antalet som antal baconskivor som brukar vara ca 8 skivor i ett paket på 140 g.

    instruktion steg 1 baconinlindad halloumi
    Halloumi i bitar.
  2. Linda en baconskiva runt varje halloumi-bit. Tandpetare behövs inte, det håller ihop ändå.

    • ca 140 g bacon i skivor
    instruktion steg 2 baconinlindad halloumi
    Linda in i bacon.
  3. Grilla ca 2 minuter på varje sida, så att baconet får färg. Servera!

    (Undvik att grilla längre tid än att det ser klart ut då det finns en risk att osten blir för varm och smälter ut och tappar sin form, särskilt om du har riktigt varmt i grillen.)

    instruktion steg 3.1 baconinlindad halloumi
    Grilla.
    instruktion steg 3.2 baconinlindad halloumi
    Grilla andra sidan.

Kategorier

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (85 g): 279 kcal, 1 g kolhydrater, 23 g fett, 16 g protein

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl