| Mjölk- och ostprodukter |

Halloumi

halloumi
Halloumi, god att grilla eller steka.

pil Recept med Halloumi

Halloumi är en ost som tillverkas av get- får- och komjölk på Cypern.

Halloumi har en gummiaktig karaktär och hög proteinhalt och lämpar sig därför att stekas eller grillas utan att osten smälter och flyter ut. Ytan blir istället krispig av värmen.

Halloumi säljs inplastad, ca 200 g. Halloumi är vegetarisk.

Halloumi kan tyckas dyr men är samtidigt ganska dryg, eftersom den är smakrik och mättande. En halloumi-ost på 200 g är lagom till 4 portioner tycker jag.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

röd flagga Laktosfritt:  Nej

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I kyldisken i närheten av fetaost, mozzarella.

Tummen upp GI tips:

Halloumi innehåller nästan inga kolhydrater och har mycket lågt GI. Innehåller mycket protein och en del fett och rekommenderas både för de som följer GI-metoden och LCHF.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Ca 1 år i kylskåp, se bäst före datum.

Sedlar Pris:

ca 30 kr för 200 g.

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Fontanas halloumi original innehåller per 100 g: 22.5 g protein, 2.5 g kolhydrater och 24 g fett.

Byt ut Ersätt med:

Grilloumi.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


baconinlindad halloumi

Baconinlindad halloumi

Recept på baconinlindad halloumi. Gott och enkelt grilltillbehör. Skär halloumi i stavar. Linda baconskivor runt.

klocka Tid: 10 minuter