Grilloumi

grilloumi
Grilloumi, väldigt lik halloumi både smak och egenskaper.

pil Recept med Grilloumi

Grilloumi är väldigt lik halloumi men är tillverkad i Grekland istället för på Cypern. Halloumi är ett skyddad varumärke där cypriotiska regler bestämmer vad osten ska innehålla och hur den ska tillverkas. Grilloumi är ett varumärke som Fontana skapat och kontrollerar.

Grilloumi kan stekas och grillas precis som halloumi utan att smälta och flyta ut och ger en krispig yta och lite gummiaktig inuti, precis som halloumi.

Dock tål inte grilloumin hur höga grilltemperaturer som helst har jag märkt så grilla den inte för länge för varmt för då flyter den ut.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

röd flagga Laktosfritt:  Nej

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I närheten av fetaost, mozzarella, chèvre, halloumi.

Tummen upp GI tips:

Grilloumi har mycket lågt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Ca 1 år i kylskåp, se bäst före datum.

Byt ut Ersätt med:

Halloumi.

Kommentarer

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Liknande ingredienser

| Mjölk- och ostprodukter |


baconinlindad halloumi

Baconinlindad halloumi

Recept på baconinlindad halloumi. Gott och enkelt grilltillbehör. Skär halloumi i stavar. Linda baconskivor runt.

klocka Tid: 10 minuter