| Mjölk- och ostprodukter |

Mozzarella

mozzarella classic Galbani
Mozzarella, italiensk färskost. Detta är Mozzarella classic, ser ut som en boll/klump. Man kan även köpa små bollar (mini) och mozzarella i form av en korv (maxi).

pil Recept med Mozzarella

Mozzarella är en italiensk färskost. Den tillverkas av opastöriserad mjölk från vattenbuffel.

Mozzarella är gott att ha i sallader, till pasta och gärna ihop med tomat och basilika.

Mozzarella köps förpackade i vätska, oftast är endast halva vikten själva mozzarellan. Var noga med att kolla vilken vikt som avses när du läser receptet, på recepten.se anges avrunnen vikt. På mozzarella-förpackningen står både totalvikt och avrunnen vikt.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

gul flagga Laktosfritt:  Kan innehålla laktos

Mozzarella innehåller små mängder laktos. De flesta laktosintoleranta brukar tåla mozzarella. Det finns även helt laktosfri mozzarella.

grön flagga Glutenfritt:  Ja

gul flagga Vegetariskt:  Kan vara vegetariskt

Köp mozzarella utan löpe.

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I ostdisken i närheten av fetaost och färskost.

Datum Hållbarhet och förvaring:

I kylskåp ca 1-2 veckor, läs på förpackningen. Mozzarella har oftast ganska kort bäst före datum jämfört med annan färskost.

Sedlar Pris:

ca 120 kr/kg

Byt ut Ersätt med:

Fetaost, getost.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Liknande ingredienser


mozzarella och tomater

Mozzarella och tomater

Recept på en supergod och enkel förrätt med mozzarella och tomater. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 10 minuter