Melonsallad

Gör enkelt denna uppskattade melonsallad med söta meloner, romansallad och mozzarellabollar. En riktigt fräsch och god sommarsallad som passar perfekt till grillat!
melonsallad
Melonsallad är det perfekta tillbehöret till grillat, en fräsch sommarsallad!
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner ca 12 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (142 g): 67 kalorier, 9 g kolhydrater, 3 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

  • 2 st (ca 1,3 kg) meloner (gärna olika sorter t.ex. Galia, Cantaloupe och honungsmelon)
  • ca 250 g sallad gärna romansallad
  • 150 g mozzarellabollar
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Skär melonerna i klyftor och skär bort kärnorna och därefter skalet. Skär fruktköttet i bitar och lägg i en stor serveringsskål.

  2. Skär salladen i bitar. Lägg dem tillsammans med melonbitarna i skålen.

  3. Tillsätt mozzarellabollarna. Blanda. Låt stå i kylskåp fram till servering.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara melonsalladen i kylskåp, den håller sig ca 1-3 dagar, mest beroende på salladen som snabbt kan se lite vissen ut och bli brun, så hållbarheten beror mest på salladen.

Se även dessa recept

| Sommarmat | Tillbehör | Vegetariskt |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer