| Julmat och andra julrecept | Påsk - påskmat och påskgodis | Tillbehör |

Mimosasallad

Den här mimosasalladen är enkel att göra och god att äta till bland annat skinka, köttbullar eller revbenspjäll. Passar bra att servera på julbordet men även gott att äta som sås till exempelvis kokt potatis och skinka.
Mimosasallad
Servera gärna mimosasallad på julbordet. Det är gott till köttbullar, julskinka och revbensspjäll.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2-4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Häll av sockerlagen och låt fruktbitarna rinna av ordentligt annars blir mimosasalladen väldigt rinnig.

  2. Rör ihop gräddfil och majonnäs.

  3. Tillsätt den avrunna fruktcocktailen och rör om. Servera!

    (Om man vill kan man smaksätta med vinäger, senap och mer majonnäs.)

Beskrivande bilder

häll av sockerlagen
1. Häll av sockerlagen.
gräddfil och majonnäs
2.1. Gräddfil och majonnäs.
gräddfil, majonnäs blandat
2.2. Gräddfil, majonnäs blandat.
tillsätt fruktcocktailen
3.1. Tillsätt fruktcocktailen.
mimosasalladen blandad och klar
3.2. Mimosasalladen blandad och klar.

servera Serveringstips:

Mimosasallad är gott till bland annat köttbullar och skinka. Passar perfekt till julbordet eller annan buffé.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp men är bäst första 1-2 dygnen.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Peter A    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja den håller sig några dagar i kylskåpet. Men det kan separera så man får röra om i den.
   kommentar  Skrivet av  Peter A  
Jag undrar om salladen håller sig flera dagar?
   kommentar  Skrivet av  inger Breil  
Mimosasallad förekom i mun ungdom (60-talet) och nu fick jag för mig att göra en sådan sallad till skinkan. Men inte i en enda kokbok finns receptet. Tydligen är det inte nån modern mat längre. Till och med recept blir omoderna.
   kommentar  Skrivet av  Susanne  
Svar till Sanna: Nej, men det är gott att äta skinka till mimosasallad.
   kommentar  Skrivet av  Sanna :D  
Ska det inte vara skinka i också?

Skriv och läs alla 7 kommentarer