Mimosasallad

Den här mimosasalladen är enkel att göra och god att äta till bland annat skinka, köttbullar eller revbenspjäll. Passar bra att servera på julbordet men även gott att äta som sås till exempelvis kokt potatis och skinka.
Mimosasallad
Tid: 5 minuter
2-4 portioner

Ingredienser:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Häll av sockerlagen och låt fruktbitarna rinna av ordentligt annars blir mimosasalladen väldigt rinnig.

    häll av sockerlagen
    Häll av sockerlagen.
  2. Rör ihop gräddfil och majonnäs.

    gräddfil och majonnäs
    Gräddfil och majonnäs.
    gräddfil, majonnäs blandat
    Gräddfil, majonnäs blandat.
  3. Tillsätt den avrunna fruktcocktailen och rör om. Servera!

    (Om man vill kan man smaksätta med vinäger, senap och mer majonnäs.)

    tillsätt fruktcocktailen
    Tillsätt fruktcocktailen.
    mimosasalladen blandad och klar
    Mimosasalladen blandad och klar.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (148 g): 205 kalorier, 20 g kolhydrater, 13 g fett, 2 g protein

Serveringstips

Mimosasallad är gott till bland annat köttbullar och skinka. Passar perfekt till julbordet eller annan buffé.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp men är bäst första 1-2 dygnen.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Madelaine
Hej

Kan man göra denna på cremefraiche istället för gräddfil??
Skrivet av Monica
Har gjort precissom denna i många år, men har aldrig gjort med gräddfil utan har gjort den med vispad grädde. Den blir mildare, så testa. 😊
Skrivet av Peo
Gjort precis det här receptet flera år men dubbel sats å färsk potatis med kasler gööör gott :)
Svar till Peter A Skrivet av Susanne
Ja den håller sig några dagar i kylskåpet. Men det kan separera så man får röra om i den.
Skrivet av Peter A
Jag undrar om salladen håller sig flera dagar?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest