| Julmat och andra julrecept | Påsk - påskmat och påskgodis | Tillbehör |

Mimosasallad

Den här mimosasalladen är enkel att göra och god att äta till bland annat skinka, köttbullar eller revbenspjäll. Passar bra att servera på julbordet men även gott att äta som sås till exempelvis kokt potatis och skinka.
Mimosasallad
Servera gärna mimosasallad på julbordet. Det är gott till köttbullar, julskinka och revbensspjäll.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2-4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Häll av sockerlagen och låt fruktbitarna rinna av ordentligt annars blir mimosasalladen väldigt rinnig.

    häll av sockerlagen
    Häll av sockerlagen.
  2. Rör ihop gräddfil och majonnäs.

    gräddfil och majonnäs
    Gräddfil och majonnäs.
    gräddfil, majonnäs blandat
    Gräddfil, majonnäs blandat.
  3. Tillsätt den avrunna fruktcocktailen och rör om. Servera!

    (Om man vill kan man smaksätta med vinäger, senap och mer majonnäs.)

    tillsätt fruktcocktailen
    Tillsätt fruktcocktailen.
    mimosasalladen blandad och klar
    Mimosasalladen blandad och klar.

servera Serveringstips:

Mimosasallad är gott till bland annat köttbullar och skinka. Passar perfekt till julbordet eller annan buffé.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp men är bäst första 1-2 dygnen.

Kommentarer till Mimosasallad

Skriv en kommentar

person Svar till Peter A penna Skrivet av Susanne
Ja den håller sig några dagar i kylskåpet. Men det kan separera så man får röra om i den.
penna Skrivet av Peter A
Jag undrar om salladen håller sig flera dagar?
penna Skrivet av inger Breil
Mimosasallad förekom i mun ungdom (60-talet) och nu fick jag för mig att göra en sådan sallad till skinkan. Men inte i en enda kokbok finns receptet. Tydligen är det inte nån modern mat längre. Till och med recept blir omoderna.

Läs alla 7 kommentarer