Mimosasallad
Den här mimosasalladen är enkel att göra och god att äta till bland annat skinka, köttbullar eller revbenspjäll. Passar bra att servera på julbordet men även gott att äta som sås till exempelvis kokt potatis och skinka.
Servera gärna mimosasallad på julbordet. Det är gott till köttbullar, julskinka och revbensspjäll.
Tid: 5 minuter
Mängd: 2-4 portioner
Ingredienser:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (148 g): 205 kcal, 20 g kolhydrater, 13 g fett, 2 g protein
Serveringstips
Mimosasallad är gott till bland annat köttbullar och skinka. Passar perfekt till julbordet eller annan buffé.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp men är bäst första 1-2 dygnen.
️ Skrivet av Madelaine
2021-08-28 18:27
Hej
Kan man göra denna på cremefraiche istället för gräddfil??
️ Skrivet av Monica
2019-12-03 18:01
Har gjort precissom denna i många år, men har aldrig gjort med gräddfil utan har gjort den med vispad grädde. Den blir mildare, så testa. 😊
️ Skrivet av Peo
2018-05-22 17:54
Gjort precis det här receptet flera år men dubbel sats å färsk potatis med kasler gööör gott :)
webmaster
Svar till
Peter A
️ Skrivet av Susanne
2011-04-27 00:24
Ja den håller sig några dagar i kylskåpet. Men det kan separera så man får röra om i den.
️ Skrivet av Peter A
2011-04-26 14:22
Jag undrar om salladen håller sig flera dagar?
Recept och foto: Susanne Jarl