Saffranspannacotta

Mycket god pannacotta med saffran som är väldigt enkel att göra med detta recept.
saffranspannacotta
Saffranspannacotta, garnerad med lingon.
Timglas Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Ev: Garnering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt - Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vaniljsocker, grädde, saffran och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas.

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. För att få ut extra smak ur saffranet kan man mortla det med lite strösocker, ca en tesked. Detta är inte nödvändigt och kan hoppas över om man inte har tid eller inte har en mortel.

    instruktion steg 1 saffranspannacotta
    Saffran och strösocker.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt.

    instruktion steg 2 saffranspannacotta
    Gelatinblad i vatten.
  3. Blanda vispgrädde, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Tillsätt saffranet (mortlat eller inte) och vispa så det blandas.

    instruktion steg 3.1 saffranspannacotta
    Socker, vispgrädde, saffran.
    instruktion steg 3.2 saffranspannacotta
    Blanda.
  4. Låt koka upp under omrörning.

    instruktion steg 4 saffranspannacotta
    Koka upp.
  5. Krama ur gelatinbladen.

    Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner gelatinbladen. Vispa tills gelatinbladen smält.

    instruktion steg 5.1 saffranspannacotta
    Krama ur gelatinbladen.
    instruktion steg 5.2 saffranspannacotta
    Vispa ner gelatinet.
    instruktion steg 5.3 saffranspannacotta
    Vispa tills gelatinet smält.
  6. Häll upp i portionsglas. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 2 timmar.

    instruktion steg 6 saffranspannacotta
    Häll upp i portionsglas.
  7. Vid servering kan man garnera med t.ex. lingon, tranbär och/eller siktat florsocker.

glödlampa Tips:

Om du vill göra för 6 portioner så rekommenderar jag 5 dl vispgrädde, 0.5 dl strösocker, 1.5 tsk vaniljsocker, 3 gelatinblad och 1 g (2 frp) saffran.

LCHF LCHF Tips:

Byt ut strösocker mot stevia strö och vaniljsocker mot vaniljstång eller vaniljpulver.

byt ut Variationstips:

Ta äkta vaniljstång istället för vaniljsocker. Kolla in receptet på pannacotta för att se hur man gör.

planera Planeringstips:

Gör pannacottan 1-2 dagar före servering och förvara i kylskåp. Täck med plastfolie.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Pannacottan håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Täck med plastfolie så inte ytan torkar.

Kommentarer till Saffranspannacotta

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till Anna B penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Jag har skrivit in det i receptet!
penna Skrivet av Anna B
Kan tipsa om att man kan göra pannacottan LCHF om man byter ut strösocker mot stevia och vaniljsocker mot vaniljstång eller vaniljpulver.
penna Skrivet av Melissa
Oooh, denna saffranspannacotta var himmelskt god! Det blev fyra stycken över efter julmiddag, de slank ner med stor lätthet! Mums mums mums!
besökare Svar till Pernilla penna Skrivet av Susanne

Tack för bra tips! Ja man kan variera mängden socker och gelatin efter eget tycke och smak.

Pannacotta är ett väldigt bra recept - det är enkelt, resultatet känns à la lyxig restaurang och det är lätt att variera och nästan omöjligt att misslyckas med!

penna Skrivet av Pernilla
Brukar ha 1 dl socker till 5 dl grädde, samt 4 gelatin. Gjorde variant med 1 paket saffran, samt russin i botten som jag först kokat i glögg. Mycket omtyckt av mina gäster

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt | Julmat och andra julrecept |