
⭐ webmaster
Utrustning:
För att få ut extra smak ur saffranet kan man mortla det med lite strösocker, ca en tesked. Detta är inte nödvändigt och kan hoppas över om man inte har tid eller inte har en mortel.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Blanda vispgrädde, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Tillsätt saffranet (mortlat eller inte) och vispa så det blandas.
Låt koka upp under omrörning.
Krama ur gelatinbladen.
Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner gelatinbladen. Vispa tills gelatinbladen smält.
Häll upp i portionsglas. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 2 timmar.
Vid servering kan man garnera med t.ex. lingon, tranbär och/eller siktat florsocker.
Tips:
Om du vill göra för 6 portioner så rekommenderar jag 5 dl vispgrädde, 0.5 dl strösocker, 1.5 tsk vaniljsocker, 3 gelatinblad och 1 g (2 frp) saffran.
LCHF Tips:
Byt ut strösocker mot stevia strö och vaniljsocker mot vaniljstång eller vaniljpulver.
Variationstips:
Ta äkta vaniljstång istället för vaniljsocker. Kolla in receptet på vaniljpannacotta för att se hur man gör.
Planeringstips:
Gör saffranspannacottan 1-2 dagar före servering och förvara i kylskåp. Täck med plastfolie.
Hållbarhet och förvaring:
Saffranspannacottan håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Täck med plastfolie så inte ytan torkar.
Tack för bra tips! Ja man kan variera mängden socker och gelatin efter eget tycke och smak.
Pannacotta är ett väldigt bra recept - det är enkelt, resultatet känns à la lyxig restaurang och det är lätt att variera och nästan omöjligt att misslyckas med!