Saffransostkaka
En mycket god härlig ostkaka med smak av saffran. Passar perfekt till jul, nyår och påsk. Enkelt recept med liten arbetsinsats som måste provas!
Tid: 1 h och 20 minuter, varav 20 minuters jobb
Mängd: 6 portioner
Ingredienser:
Ostkaka:
- 0,5 g saffran
- 0,5 dl sötmandel
- 3 st ägg
- 4 msk strösocker
- 1 krm salt
- 0,5 dl vetemjöl
- 500 g keso
- 2 dl vispgrädde
- eller 2 dl mjölk
Servering:
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl färska eller frysta bär t.ex. hallon, blåbär, björnbär eller sylt
Utrustning:
- 1 st ugnsform som rymmer minst 1 liter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter med över- och undervärme
GI Tips
Ostkakan har medel-GI, men lågt GI för att vara en efterrätt så ta gärna en bit med gott samvete.
Hållbarhet och förvaring
Saffransostkakan är godast nygräddad men kan sparas i kylskåp upp till 5 dagar. Värm till ljummen i mikron före servering.
️ Skrivet av
Hej kan man frysa denna kaka?
️ Skrivet av
Ostkaka
webmaster
Svar till
ullbritt
️ Skrivet av
Ja visst är den god! :) Roligt att du tyckte om saffransostkakan!
️ Skrivet av
Oväntat goda /ullbritt