webmaster
Sätt på ugnen på 175°C.
Smörj en ugnsform som rymmer minst 1 liter.
Tips: Använd gärna en liten slickepott för att smörja med smör så slipper du kladd.
Sätt på ugnen på 175°C.
Stöt gärna saffranet tillsammans med 1 tsk strösocker i en mortel. Det är inte nödvändigt men gör att man får ut mer saffranssmak i ostkakan.
Hacka mandeln grovt. Använd en vass kniv eller kör i mixer.
Vispa ägg och strösocker till en ljusgul fluffig smet.
Tillsätt saffran (det du mortlat tidigare eller bara saffranet som det är), salt och vetemjöl. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt keso, den grovhackade mandeln och grädden (eller mjölken). Vispa till en jämn lös smet.
Häll smeten i den smorda ugnsformen.
Grädda ostkakan mitt i ugnen i 175°C i ca 50-60 minuter. Ostkakan ska få lite färg ovanpå och i kanterna.
Låt ostkakan svalna. Servera ljummen med bär och vispad grädde.