Gotländsk saffranspannkaka
Baka enkelt denna goda gotländska specialité. Saffranspannkaka är en ganska mäktig kaka, den påminner lite om ostkaka men den här görs istället på risgrynsgröt och den goda smaken och den fina färgen kommer från saffran. Den hackade mandeln i gör också sitt till den goda smaken.
Tid: 60 minuter
8 portioner
Ingredienser:
- 0,5 g (1 frp) saffran
- 1 dl sötmandel
- 4 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 krm salt
- 1 kg (1 liter) risgrynsgröt
Servering:
- ev. ca 4 dl vispgrädde
- ev. ca 250 g sylt och/eller färska bär t.ex. lingon, hallon
Glutenfritt
Ugn:
- 200 °C i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Hållbarhet och förvaring
Saffranspannkakan håller sig minst en vecka i kylskåpet. Godast att servera ljummen.
️ Skrivet av
Om jag vill ha en saffranskaka utan risgrynsgröt (lchf), hur gör jag då?