Snickerskladdkaka
Här är mitt recept på en drömgod snickerskladdkaka. En riktigt mäktig kladdkaka som innehåller jordnötssmör, kolakräm, salta jordnötter och massor av choklad. Mums!
Tid: ca 3 timmar varav 30 minuters jobb
Mängd: ca 12 portioner
Ingredienser:
Kladdkaka:
- 100 g smör
- 100 g jordnötssmör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2 krm salt
- 1,5 dl (90 g) vetemjöl
Topping:
- ca 400 g (1 burk) karamelliserad mjölk
- 2 dl salta jordnötter
- 200 g mörk choklad
- eller 200 g mjölkchoklad
Servering:
- 5 dl vispgrädde
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (150 g): 620 kcal, 47 g kolhydrater, 43 g fett, 12 g protein, 2 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Snickerskladdkakan håller sig minst 2 veckor i kylskåp.
️ Skrivet av
Hej! Jättegod kaka och jättebra recept. Men man kunde göra den bättre genom att mjuka upp chokladen till glasyren med lite grädde och även hacka ner jordnötter till mindre bitar,då skulle det bli ännu lättare att göra fina raka bitar. Mvh Beata 😀
️ Skrivet av
Kan du skriva deutsche de leche så att man fattar!!!!!!
️ Skrivet av
Hej få man byta ut mot annat mjöl?
Mvh Helga
Mvh Helga
️ Skrivet av
Jag bjöd på den här kakan med glass till när det var min tur att baka till fikagruppen på jobbet, och det var verkligen uppskattat! De flesta tog mer än en gång och någon frågade efter receptet.
Det enda som hade kunnat blivit bättre var chokladlagret som blev lite för hårt. Jag blandade i smör i den smälta chokladen, men troligtvis för lite. Det hade varit bra om det stod i receptet hur många gram smör som är lagom.
Det enda som hade kunnat blivit bättre var chokladlagret som blev lite för hårt. Jag blandade i smör i den smälta chokladen, men troligtvis för lite. Det hade varit bra om det stod i receptet hur många gram smör som är lagom.