Muggkladdkaka

Enkelt recept på en muggkladdkaka - en kladdkaka i mugg som är klar på några minuter. Bara att röra ihop och köra en minut i mikron. Kallas även muggkaka och koppkaka.
muggkladdkaka
Muggkladdkaka - en god kladdkaka som man kan göra i mugg. Även kallad muggkaka eller koppkaka.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 1 portion
Näringsvärde Näringsvärde per portion: 388 kcal

Ingredienser:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl.

    Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält. Ta ut och rör om tills allt smör smält om det inte redan är smält.

    smör i liten skål
    Smör i liten skål.
    smält smör
    Smält smör.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna: kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt.

    Rör till en jämn smet utan klumpar.

    kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt
    Kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt.
    en jämn muggkladdkakssmet
    En jämn muggkladdkakssmet.
  3. Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr).

    Kakan ska vara lite kladdig när den är klar.

    Låt svalna lite.

    färdig muggkladdkaka
    Färdig muggkladdkaka.
  4. Sikta gärna florsocker över och servera med vispad grädde.

    muggkladdkaka serverad
    Muggkladdkaka serverad med siktat florsocker och vispad grädde.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser om använder färsk vispgrädde.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Snabbt & Lätt |

Kommentarer till Muggkladdkaka

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Muggkakan mess
And i oop sksksksksk
💬 Svar till Muggkakan mess ✏️ Skrivet av Susanne
Ja precis som Viktoria skriver så har ni ju inte alls gjort mitt recept. Vet ej var ni fått detta recept ifrån. 1 tsk bakpulver låter helt galet.
💬 Svar till Muggkakan mess ✏️ Skrivet av Viktoria
Svar till Muggkakan mess: när ni byter ut kakao mot oboy och dessutom lägger till bakpulver, så kan ni inte räkna med samma resultat som originalreceptet. Därför är det fel av er att påstå att ”vi tog exakt som man skulle” och helt fel att döma ut receptet. Jag kan verkligen förstå att er version smakade hemskt, eftersom för mycket bakpulver har den effekten och här ska det inte ens vara med...
✏️ Skrivet av Muggkakan mess
Hej!
Vi testade att göra denna muggkaka och det blev absolut inte som det var på bilderna. Vi tog exakt som man skulle:
• 1,5 msk strösocker
• 1 msk oboy
• 1,5 msk vetemjöl
• 1,5 msk mjölk
• 0,5 msk vaniljsocker
• 0,5 krm salt
• 1 tsk bakpulver
• 20 g smör

Det smakade jätte konstigt inte alls som en kladdkaka borde smaka, det smakade pulverform och torrt.
Uppmanar ingen att göra detta recept för då blir ni lika besvikna som oss!!!!! Vi hade den inne i micron i 1 minut som det stod men det blev bara tjockt och torrt!
Det ända som var bra med det var att man inte gjorde av med så mycket ingredienser på den här kakan!

/ Två jätte besvikna proffsbagare
💬 Svar till Elvira ✏️ Skrivet av Susanne
En kladdkaka ska ju vara så men kanske en gnutta bakpulver kan få den att höja sig.