| Efterrätter | Snabbt & Lätt |

Muggkladdkaka

Enkelt recept på en muggkladdkaka - en kladdkaka i mugg som är klar på några minuter. Bara att röra ihop och köra en minut i mikron. Kallas även muggkaka och koppkaka.
muggkladdkaka
Muggkladdkaka - en god kladdkaka som man kan göra i mugg. Även kallad muggkaka eller koppkaka.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 0.5 portioner

Ingredienser:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl.

    Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält. Ta ut och rör om tills allt smör smält om det inte redan är smält.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna: kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt.

    Rör till en jämn smet utan klumpar.

  3. Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr).

    Kakan ska vara lite kladdig när den är klar.

    Låt svalna lite.

  4. Sikta gärna florsocker över och servera med vispad grädde.

Beskrivande bilder

smör i liten skål
1.1. Smör i liten skål.
smält smör
1.2. Smält smör.
kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt
2.1. Kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt.
en jämn muggkladdkakssmet
2.2. En jämn muggkladdkakssmet.
färdig muggkladdkaka
3. Färdig muggkladdkaka.
muggkladdkaka serverad
4. Muggkladdkaka serverad med siktat florsocker och vispad grädde.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser om använder färsk vispgrädde.