Muggkladdkaka

💬 69 kommentarer
Enkelt recept på en muggkladdkaka - en kladdkaka i mugg som är klar på några minuter. Bara att röra ihop och köra en minut i mikron. Kallas även muggkaka och koppkaka.
muggkladdkaka
Muggkladdkaka - en god kladdkaka som man kan göra i mugg. Även kallad muggkaka eller koppkaka.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 1 portion
Näringsvärde Näringsvärde per portion (83 g): 383 kalorier, 32 g kolhydrater, 27 g fett, 3 g protein, 3 g fibrer

Ingredienser:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl.

    Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält. Ta ut och rör om tills allt smör smält om det inte redan är smält.

    smör i liten skål
    Smör i liten skål.
    smält smör
    Smält smör.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna: kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt.

    Rör till en jämn smet utan klumpar.

    kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt
    Kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt.
    en jämn muggkladdkakssmet
    En jämn muggkladdkakssmet.
  3. Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr).

    Kakan ska vara lite kladdig när den är klar.

    Låt svalna lite.

    färdig muggkladdkaka
    Färdig muggkladdkaka.
  4. Sikta gärna florsocker över och servera med vispad grädde.

    muggkladdkaka serverad
    Muggkladdkaka serverad med siktat florsocker och vispad grädde.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser om använder färsk vispgrädde.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Snabbt & Lätt |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av yoyo
Älskar verkligen men rekommenderar stort att man dubblar alla måtten i receptet! Då blir det en perfekt konsistens och smak!
✏️ Skrivet av Ilhan
Det var inte gott, det smakade inte som kladdkaka fast det var värre fast jag älskat ändå alla recept ni publicerar.
✏️ Skrivet av Lovisa
God!
✏️ Skrivet av Alva
Jättegott och superenkelt
✏️ Skrivet av Kokos
Den blir alltid torr och för sockerkaksaktig..den ska vara som en kladdkaka. Borde kanske då testa att ha inne i 30 sekunder