Muggkladdkaka

Enkelt recept på en muggkladdkaka - en kladdkaka i mugg som är klar på några minuter. Bara att röra ihop och köra en minut i mikron. Kallas även muggkaka och koppkaka.
muggkladdkaka
Tid: 5 minuter
1 portion

Ingredienser:

Servering:

Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl.

    Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält. Ta ut och rör om tills allt smör smält om det inte redan är smält.

    smör i liten skål
    Smör i liten skål.
    smält smör
    Smält smör.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna: kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt.

    Rör till en jämn smet utan klumpar.

    kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt
    Kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt.
    en jämn muggkladdkakssmet
    En jämn muggkladdkakssmet.
  3. Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr).

    Kakan ska vara lite kladdig när den är klar.

    Låt svalna lite.

    färdig muggkladdkaka
    Färdig muggkladdkaka.
  4. Sikta gärna florsocker över och servera med vispad grädde.

    muggkladdkaka serverad
    Muggkladdkaka serverad med siktat florsocker och vispad grädde.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (83 g): 383 kalorier, 32 g kolhydrater, 27 g fett, 3 g protein, 3 g fibrer

Tips för att undvika tillsatser

Fritt från tillsatser om använder färsk vispgrädde.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Amila
Bra för braa
Skrivet av BEJJA
DET VAR NAJS
Skrivet av Jonte
Riktig bra recept bra balans på kakao och choklad smak
Skrivet av Judith
BRA RECEPT!!! Snabbt OCH enkelt!💕

Den var super god och rekommenderar SÅ mycket!!!😋

Blev dock inte så kladdig men den var fortfarande god!👏
Skrivet av Andrea
Tycker att det är ett bra recept för att genom så liten möda och otroligt kort tid få något mumsigt.

Följde receptet exakt gällande ingredienser(förutom blev lite mer smör) och det blev inte i närheten av varm choklad utan blev bra!

Använde riktigt smör och riktig grädde 40%.
Tror att folk som fått varm chokad nog använt margarin och annan, lättare grädde vilka det båda blir lösare av i all bakning och matlagning.

Jag mikrade först 60 sek och sen ca 10-15 till. Alla mikrovågsugnar är olika men jag ville ha det lite fastare (blev ändå kladdigt!).

Jämför man med vanlig kladdkaka skulle betyget såklart bli lågt men man fattar ju att det inte går att jämföra, men än likt i smak och väldigt gott när man blir sugen på sött. 😋 Tack för receptet!

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest