
Muggkladdkaka
💬 69 kommentarer



Ingredienser:
- 20 g smör
- 1 msk kakao
- 1,5 msk strösocker
- 1,5 msk vetemjöl
- 1,5 msk vispgrädde eller mjölk
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 0,5 krm salt
Servering:
- ev. 0,5 dl vispgrädde
- ev. 1 krm florsocker

Gör så här:
-
Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl.
Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält. Ta ut och rör om tills allt smör smält om det inte redan är smält.
- 20 g smör
Smör i liten skål. Smält smör. -
Tillsätt resten av ingredienserna: kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt.
Rör till en jämn smet utan klumpar.
- 1 msk kakao
- 1,5 msk strösocker
- 1,5 msk vetemjöl
- 1,5 msk vispgrädde eller mjölk
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 0,5 krm salt
Kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt. En jämn muggkladdkakssmet. -
Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr).
Kakan ska vara lite kladdig när den är klar.
Låt svalna lite.
Färdig muggkladdkaka. -
Sikta gärna florsocker över och servera med vispad grädde.
- ev. 0,5 dl vispgrädde
- ev. 1 krm florsocker
Muggkladdkaka serverad med siktat florsocker och vispad grädde.
Tips för att undvika tillsatser:
| Efterrätter | Snabbt & Lätt |




