Muggkladdkaka

Enkelt recept på en muggkladdkaka - en kladdkaka i mugg som är klar på några minuter. Bara att röra ihop och köra en minut i mikron. Kallas även muggkaka och koppkaka.
muggkladdkaka
Muggkladdkaka - en god kladdkaka som man kan göra i mugg. Även kallad muggkaka eller koppkaka.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 1 portion
Näringsvärde Näringsvärde per portion: 388 kcal

Ingredienser:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl.

    Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält. Ta ut och rör om tills allt smör smält om det inte redan är smält.

    smör i liten skål
    Smör i liten skål.
    smält smör
    Smält smör.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna: kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt.

    Rör till en jämn smet utan klumpar.

    kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt
    Kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt.
    en jämn muggkladdkakssmet
    En jämn muggkladdkakssmet.
  3. Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr).

    Kakan ska vara lite kladdig när den är klar.

    Låt svalna lite.

    färdig muggkladdkaka
    Färdig muggkladdkaka.
  4. Sikta gärna florsocker över och servera med vispad grädde.

    muggkladdkaka serverad
    Muggkladdkaka serverad med siktat florsocker och vispad grädde.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser om använder färsk vispgrädde.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Snabbt & Lätt |

Kommentarer till Muggkladdkaka

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Arnela
Min smet blev mest rinnig, inte kladdig, hur kan jag rädda den?
✏️ Skrivet av Fredrik
Supergod och efter att ha gjort den några gånger och memorerat receptet tar den bara någon minut. 5/5
✏️ Skrivet av Lia
Den är enkel och tar kort tid att göra, perfekt om man har bråttom eller om det kommer gäster om typ 10 min.
✏️ Skrivet av Mira
Jag hittade kakao hemma så behövde ej testa med oboy, men däremot bytte jag ut mjölken till havredryck och det var ingen skillnad, så för de som undar funkar det lika bra med oatly! :) Jättegott recept, ska göra det nu igen! :)
✏️ Skrivet av Anna
Du ar en fin receptsida som jag nyttjat ånga ggr. Tack för det du delar med dej av!
Men...den här kladdkakan blev verkligen bara en konstig hög smulor. Ska det verkligen inte vara ett ägg i som håller ihop smeten?